Hvor mange watt Har en datamaskin Bruk?

Hvor mange watt Har en datamaskin Bruk?


Hvis du noen gang har lurt på hvor mye energi datamaskinen bruker, kan du bli overrasket. Mens moderne datamaskiner og deres skjermer er mer effektive enn de var tidligere, ved hjelp av strømsparefunksjoner de kommer med, som hvilemodus, kan du spare $ 100 hver år eller mer, avhengig av datamaskinen din og hvor ofte du bruker den. Ditt valg av eksterne enheter også spille en stor rolle i din årlige strømregningen. Nyere teknologi og energisparende teknikker vil kutte disse kostnadene.

betraktninger

En stasjonær PC bruker mellom 60 og 250 watt, avhengig av om det er i bruk. En bærbar datamaskin forbruker 15 til 45 watt. En 22-tommers LCD-skjerm bruker et gjennomsnitt på 25 watt, mens en eldre 17-tommers katodestrålemonitoren ville bruke ca 80 watt. Når en datamaskin er i hvilemodus, bruker den bare om lag 20 prosent av den strømmen den bruker når våken.

Beregning Årlig Effekt

For å bestemme den årlige kostnaden for å kjøre datamaskinen, først multiplisere sin wattstyrke, og at av skjermen med antall timer du vanligvis bruker den hver dag. For eksempel, en datamaskin og skjerm med 270 watt, fire timer hver dag, multiplisert med 365 dager er 394 kilowatt hvert år.

Beregning Årlig Strøm Cost

Beregning av energikostnadene krever bare tre tall og en enkel formel. Tilsett watt fortært av datamaskinen og skjermen, deretter multiplisere med timer og dager brukt, dividere med 1000 for å nå de kilowattimer. Multipliser kilowatt nummer av elektrisitet per kilowattime (finnes på strømregning). Forbruker 270 watt (med 8,5 øre per kilowatt time) for fire timer hver dag, betyr en årlig strømregning på $ 33,51.

Energy Star-retningslinjene

For å motta EPA Energy Star fra stasjonære datamaskiner må bruke to watt eller mindre når i standby-modus og fire watt eller mindre når du er i hvilemodus. Bærbare datamaskiner må bruke en watt eller mindre når den er i standby og 1,7 watt eller mindre, når du er i hvilemodus. On-modus Energy Star vurdering er basert på en formel som beregner watt med et skjermegapiksler.