Hvor viktig er Virus Protection for Mac-datamaskiner?

I en alder av høy hastighet, alltid-på Internett, virus og deres andre ekle brødre (kollektivt kjent som "malware") har blitt et utbredt problem for Windows. Knapt en måned går uten noen ekle ny skremme. Noen ganger får du et virus via nettleseren, noen ganger via e-post, og andre ganger ved å installere tvilsom programvare. For å beskytte deg selv, trenger du brannmurer, spyware skannere og anti-virus programvare, og som kan bli dyrt og tidkrevende. Heldigvis, derimot, malware er overveldende begrenset til Windows-plattformen. Mac har ikke nesten de samme problemene med sikkerhet.

Det meste en Windows Problem

Årsakene få teknisk, og debatten kan bli kontroversielt. Det er nok å si at Windows er et populært mål for malware skapere. Under panseret kan det oppføre seg på måter som er mer utnyttes. Mac OSX er ikke tryggere nødvendigvis fordi det er et mindre publikum (og dermed mindre interessant), men fordi det er bygget på et operativsystem som ble bygget fra grunnen av for å arbeide i et nettverksmiljø. Primært er det basert på UNIX, som har eksistert lengre enn Microsoft.

Under panseret

For å være presis, er Mac-operativsystemet nedstammer fra FreeBSD og NetBSD, som er "open-source" implementeringer av UNIX. UNIX er proprietær, noe som betyr at du må kjøpe en lisens til å bruke den, mens BSD smaken er en avlegger som oppfører seg på samme måte, men er laget av programmeringskode som er fritt tilgjengelig for allmennheten. Mac OSX er ikke basert på Linux, som er en "fetter" av BSD og bruker en litt annen filosofi.

The Power of Passordbeskyttelse

En av de viktigste måtene som OSX og kusinene låse ut dårlig oppførsel er gjennom "root" kontoen. I Windows, er du administrator som standard. Du kan slette, redigere og flytte kritiske systemfiler uten at operativsystemet å gjøre mye av en klage. I et UNIX-lignende miljø som OSX, men vil du bli bedt om å oppgi root-passordet, og hver fil og katalog har tre forskjellige tilgangsnivåer (lesing, skriving, utføring) som kan utløse et passord forespørsel. I Windows kan malware skade datamaskinen ved å lure den til å tro at det er arbeider med administratoren. Siden brukeren ikke er bedt om å oppgi passordet, kan en smart hacker gjøre mange dårlige ting til Windows-maskinen uten sin bruker merket det.

Hva å gjøre i tilfelle av infeksjon

Det er ikke å si at OSX er immun mot malware. Det er bare det at en malware skaperen må jobbe mye hardere for å få samme resultat, og han må stole på brukeren til å samarbeide om et administrativt nivå. Hvis du mener at din Mac har blitt infisert med malware, Trend Micro tilbyr en gratis online virusskanner på deres hjemmeside. Du må kjøpe deres programvare hvis du ønsker å fjerne eventuelle virus, men. Det er også ClamXav, en implementering av ClamAV designet spesielt for OSX.