Hvordan 120VAC til 5VDC USB omformere arbeid?

Hvordan 120VAC til 5VDC USB omformere arbeid?


En 120VAC til 5VDC USB converter er en elektronisk komponent som lader mobiltelefoner, MP3-spillere og annet utstyr fra en vanlig stikkontakt. Denne typen omformer bruker en moderne, bytte strømforsyningen design som er mer kompakt, lett og effektiv enn tradisjonelle lineære forsyninger - en typisk enhet tar opp mer plass enn et barns alfabet blokk.

Universal Input

Selv om en 120VAC til 5VDC converter kjører på US standard 120 volt, 60 Hz vekselstrøm, kan den moderne kretsdesign faktisk kjøre fra minimum 90 volt og 47 Hz til maksimalt 265 volt og 64 Hz. Elektrisk, rommer denne kraften som finnes i mange europeiske og asiatiske land; enheten trenger bare en annen plugg stil for bruk i utlandet. Vekselstrøm flyter gjennom en likeretter som gjør den til DC på omtrent samme spenning.

Høy Frequency Oscillator

Den likespenning fra likeretteren driver en firkantbølge-oscillator med en frekvens på omkring 500 kHz. Oscillatoren frekvens forblir fast, men har variabel "duty cycle", som er prosentandelen av den tid pulsen er på den totale pulsperioden. For eksempel, er en 50 prosent driftssyklus på halvparten av tiden, mens en smal puls kan ha en 5 prosent driftssyklus. Driftssyklusen bestemmer strømforsyningens utgangsspenning: jo lavere driftssyklus, jo lavere spenning. En elektronisk inngangssignal styrer oscillator plikt syklus, så en spenningssensor holder strømforsyningen utgang svært strengt regulert. Hvis høy strøm etterspørsel fører til at utgangsspenningen å slippe, øker oscillator sin driftssyklus for å kompensere.

transformator

En transformator er en enhet som enten øker eller minsker vekselspenning. En tradisjonell lineær strømforsyning bruker en stor transformator som fungerer på 120 volt, 60 Hz strøm direkte. En bytte strømforsyning høy frekvens gir en mye mindre, lettere transformator; Dette er en viktig fordel, som USB-strømomformer blir mindre som resultat. Den høyfrekvente reduksjonstransformator reduserer høy-frekvenssignalet fra oscillatoren til 5 volt.

Rectifier og Filter

Den høyfrekvente, lavspent strøm fra transformatoren renner gjennom en utgang likeretter som igjen konverterer vekselstrøm til likestrøm. Den 5 volts likestrøms passerer deretter gjennom en enkel elektronisk filter for å fjerne høyfrekvent støy. Ledninger bære filtrert strøm til et sett med USB-kontakter som du kobler de oppladbare håndholdte enheter.