Hvordan å bedra en Mac OSX

Defragmentering, noen ganger kortsluttet til "defragmentere", er en kilde til strid blant Apple-brukere. Noen brukere hevder at Mac OS X kommer med nok innebygde system optimalisering verktøy som å defragmentere en harddisk er aldri nødvendig, og at defragmentere programvare er rett og slett en penger å gjøre ordningen som jakter på brukere som bytter fra Windows. Andre hevder at Mac-maskiner oppleve en liten mengde av fragmentering, og at sporadisk defragging vil øke hastigheten maskinen opp litt. Hvis du abonnerer på sistnevnte skolen av tanke, flere Defragging programmer er tilgjengelig for å rydde opp i Mac.

Bruksanvisning

1 Kjøpe eller laste ned en defragging verktøy for Mac OS X, for eksempel iDefrag (coriolis-systems.com), Disk Warrior (alsoft.com) eller Disk Verktøy Pro (macwareinc.com). Installer programmet, og deretter starte den.

2 Velg hovedharddisken hvis du har mer enn en disk koblet til datamaskinen. Du kan umiddelbart bedt om å oppgi administratorpassordet, eller du kan ikke bli bedt om før du prøver å starte skanningen. Skriv inn passordet, og trykk "Return". Klikk på "Go", "Scan" eller "Start", avhengig av hvilket program du bruker, og vent til det å skanne harddisken for fragmentering.

3 Analysere resultatene og bestemme om graden av fragmentering er alvorlig nok til å kreve kjører defragger. Mac OS X har en innebygd defragger som automatisk defragmenterer filer når de er oppdaget, og som sådan, ikke vanligvis krever en frittstående defragmentere program som skal kjøres.

4 Klikk på "Defrag filer" eller "Start", avhengig av hvilket program du bruker. La datamaskinen alene mens programmet kjører; ved hjelp av programmer under defragmentering kan resultere i en feil. Defragging kan ta lang tid, avhengig av harddiskens totale størrelse og grad av fragmentering stede.

5 Gjennomgå resultatene når defragmentere er ferdig. Hvis en stor mengde fragmenterte filer ble korrigert, er det rimelig å anta at Mac vil kjøre fortere. En liten endring i filer, men vil ha svært liten eller ingen effekt på maskinens ytelse. Lukk programmet.