Hvordan å best bruke Hårfine reglene i Web Design

Hvordan å best bruke Hårfine reglene i Web Design


Hårfestet regelen gjelder vanligvis til desktop publishing og grafisk design. Den allment aksepterte størrelse for en hårfin regel i grafisk design er 0,25 poeng. Web-design bruker ikke hårfine regler på samme måte, men du kan bruke ideen til ditt nettsted. I Web design, vil en hårfestet regel på 0,25 være svært vanskelig å se. I stedet bruker hårfine regler for en piksel.

CSS eller HTML

Ingen hårfestet tag eksisterer i CSS eller HTML-kode. Du kan imidlertid opprette en hårfin regel tilsvarende i heller. I CSS, gjør grensen koden du å sette en tynn linje rundt på sammen så mange sider av en gitt element. For eksempel, koding "border-bottom: 1px solid black;" setter en tynn svart ramme på bunnen av den valgte klassen eller ID. Dette fungerer som en hårfestet regel, som gir en tynn stripe i din valgte plassering på en webside.

HTML

I de fleste tilfeller, CSS - ikke HTML - gjør en bedre bruk av hårfine regler i webdesign som linjen er en stilistisk element. CSS bør alltid indikere stil, og HTML-innholdet. Imidlertid, HTML tilbyr en horisontal linje tag, <hr>, som kan skape en hårfestet regel. For eksempel HTML-koden "hr color =" black "size =" 1 px "/> legger til en horisontal svart strek 1px tykk. Denne tilnærmingen er begrenset til horisontale linjer i din websideinnhold. Det er ikke det beste alternativet for layout hårfine regler .

Innhold

En av de beste bruker av hårfine reglene i Web-design er å skille innhold visuelt uten å bruke fet grafikk eller bilder. For eksempel, med en multicolumn layout kolonnene ganger må en enkel separasjon for å gjøre dem adskilt fra hverandre. En hårfestet regel på rundt en piksel, lagt ved hjelp av CSS grensen tag, og tilbyr en slik separator. I tilsvarende situasjoner, for eksempel legge pauser midcontent, hårfine reglene fungerer godt.

Trekk-sitater

Pull-sitater viser sitater eller utdrag fra hoveddelen av en artikkel. Disse er ofte presentert i en liten blokk i hoveddelen av artikkelen. Vanligvis, pull-sitater har en større skriftstørrelse og noen formatering å skille dem fra den omkringliggende teksten. Hårfine regler tilby en god måte å skille pull-sitater fra innholdet på en subtil måte. Legge til en hårfestet regel rett rundt pull-sitatet er en effektiv måte å bruke teknikken generelt Web design.