Hvordan å bryte opp en ZIP-fil

En høy kvalitet videofil, komplekst program eller dokument med hundrevis av sider kan bli for stor for praktisk håndtering. Zipping det til en mindre arkiv gjør det både opptar mindre plass og lettere å distribuere gjennom nedlasting fra Internett og e-post. Spesielt store filer fortsatt kan produsere zip-arkiver som fortsatt er uhåndterlig. Du kan bryte opp eller dele en stor zip-fil i mer håndterbare biter gjennom flere typer verktøy.

Bruksanvisning

1 Bla gjennom en online kompressor som Media Convert, som deler filer helt online. Du unngår dermed å måtte laste ned plass hogging programmer som potensielt kan inneholde skadelige virus. Nettstedet begrenser deg til fil størrelser av 200 MB eller mindre, men kan varsle deg via e-post når konverteringen er ferdig, så du trenger ikke å vente til behandlingen er ferdig.

2 Last ned, installere og kjøre en gratis kompressor som 7-Zip, som ikke har noen fil grenser. Den deler filer til flere komprimerte formater, inkludert 7-Zip, som nettsted landene er to til 10 prosent bedre enn forholdet leveres av vanlig zip-fil. En innebygd filbehandler lar deg håndtere filer og mapper uten å forlate programmet, og en kommandolinje versjonen lar avanserte brukere å raskt skrive inn konvertering alternativer. Fordi programmet er åpen kildekode, kan tekniske brukere tilpasse koden som passer deres behov.

3 Kjøp og kjøre et kommersielt program som WinZip, som har en Microsoft Office 2010-grensesnittet og har en gratis prøveversjon på sin hjemmeside. Bortsett fra å splitte filer, kan verktøyet sikre arkivene med passordbeskyttelse og automatisk sletting. En automatisert backup anlegget kan lagre filer til CDer og DVDer, en nettverksstasjon eller på e-post. En emballasje anlegget lar deg organisere arkiver i logisk-relaterte grupper, og du kan lage din split zip-filer selvutpakkende, slik at brukerne ikke trenger en stand-along decompresssor å gjenopprette den opprinnelige.