Hvordan å designe en fil for en Autorun CD Meny

Hvordan å designe en fil for en Autorun CD Meny


En "autorun.inf" fil på CD-ROM diskett gir deg muligheten til å automatisere installasjonen. En bruker setter inn CD i stasjonen, og CD-stasjonen laster autorun.inf fil automatisk. Denne filen har flere linjer med ren tekst koden som brukes til å utføre en splash skjermen eller starte installasjonsveiviseren uten brukerens input. Du kan lage en autorun.inf fil med ren tekst editor, inkludert Notepad i Windows.

bruksanvisning

1 Klikk på Windows "Start" -knappen og velg "Programmer". Klikk på "Tilbehør" og deretter "Notisblokk" -ikonet. Dette åpner din tekst editor hvor du kan lage en autorun fil.

2 Skriv inn "Autorun" blokk på toppen av filen. Dette er rett og slett ordet "autorun" i parentes. Skriv inn følgende linje med kode i tekstredigeringsprogrammet:

[Autorun]

3 Sett den kjør som kjøres når brukeren setter CDen inn i stasjonen. Dette kan være en hvilken som helst kjørbar eller fil på CD. Følgende kode utfører "install.exe" file:

[Autorun]
åpen = install.exe

4 Sett på ikonet som viser for CD. Dette ikonet viser når brukeren blar disken i listen over datadisker. Følgende kode fullfører autorun.inf kode:

[Autorun]
åpen = install.exe
ikon = programicon.ico

5 Klikk på "File" menyen og velg "Lagre som". Skriv "autorun.inf" som filnavn og lagre den på CD-ROM-disk. For å teste autorun.inf fil, fjerne CDen og sett den inn i stasjonen. Den autorun prosessen kjøres automatisk.