Hvordan å gjøre en full systemgjenoppretting

Du har kjøpt en datamaskin, det fungerer bra og alt er peachy-ivrig. Dessverre, 4 måneder senere, går noe fryktelig galt. Du vet ikke hva det er, eller hvordan å fikse det, og du har resignert selv å grave gjennom hauger av CDer for å finne operativsystemet disk til fullstendig tørke datamaskinen.
Men det er en bedre måte. Windows-datamaskiner har en funksjon som heter Systemgjenoppretting, som vil gjenopprette datamaskinen til en tid før alt gikk haywire.

Bruksanvisning

1 For begge operativsystemene (OS), gå til Start-menyen, nederst til venstre på skjermen.

2 Bla opp til programmer.

3 Rull til tilbehør.

4 Bla til Systemverktøy, og velg Systemgjenoppretting.

5 For XP, vil et vindu komme opp spørsmål om du ønsker å opprette et gjenopprettingspunkt eller tilbakestille datamaskinen til et tidligere tidspunkt. Klikk på førstevalget.
For Vista, er det mye enklere. Når du har valgt systemgjenopprettingen, vil et vindu komme frem til et anbefalt gjenopprettingspunkt, eller muligheten til å velge et annet gjenopprettingspunkt. Klikk enten du vil ha, avhengig av om du har en sikkerhetskopiert dato i tankene.

6 For XP, vil et vindu med en kalender vises. Datoer markert med fet skrift er dager da en backup fant sted. Klikk på hva dagen du vil, og avhengig av hva som skjedde den dagen, kan det være mer enn en back up. Velg den du vil ha, og trykk Neste.
Vista er mye enklere. Etter at du har gjort deg valg fra det forrige trinnet, vil den be deg om å bekrefte at dette er datoen du ønsker å gjenopprette til. Bare trykk på Fullfør, og la den gjøre sin ting.

7 I XP, vil du nå se et vindu som spør om dette er den datoen du vil gjenopprette til, samt advarsler om tap av nyere arbeider. Hvis du er sikker, traff Neste, og la datamaskinen rulle tilbake til før alt kom styrter ned.