Hvordan å gjøre en fullstendig systemgjenoppretting på Vista

Som Windows XP, kommer Windows Vista med et system restore-funksjonen. Denne funksjonen lar brukeren å gjenopprette Vista til en tidligere punkt uten brukerens personlige filer som blir berørt. (Se Source 1) Ved hjelp av denne funksjonen kan brukeren ta et Vista-system som har ytelsesproblemer og returnere det til en tilstand hvor det var fungerer. Selv om metode for å utføre en systemgjenoppretting i Vista er lik som XP, det er nok av en forskjell som en bruker må ta notat.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Start" -knappen i nedre venstre side av skjermen.

2 Marker "Alle programmer" fra Start-menyen. Velg "Tilbehør" og velg deretter "System Tools."

3 Klikk på "System Restore" alternativet. Hvis du blir bedt om administratorpassordet, skriver du det inn.

4 Klikk "Anbefalt Restore" for å velge den nyeste gjenopprettingspunkt eller klikk "Velg et annet gjenopprettingspunkt" for å velge et gjenopprettingspunkt du ønsker. Klikk "Next".

5 Kontroller at gjenopprettingspunkt er det du vil ha, og klikk "Finish". Klikk "Yes" og gjenopprettingsprosessen begynner. Datamaskinen starter på nytt etter at prosessen er ferdig.

Hint

  • Hvis du vil angre systemgjenoppretting, tilgang "System Restore" gjennom "Start" -menyen og velg "Angre System Restore" alternativet. Klikk "Next" og deretter "Ja." Datamaskinen starter på nytt til sin siste gjenopprettingspunkt.
  • Hvis du ikke husker passordet for administratorkontoen, kommer Windows Vista med et passord reset disk funksjonen til å tilbakestille passordet for administratorkontoen (se Ressurser).
  • Lagre viktige filer slik at de ikke går tapt i gjenopprettingsprosessen.