Hvordan å gjøre en fullstendig systemgjenoppretting

Et komplett system restore, også kalt en erstatnings-oppgradering, er en metode som brukes for å reparere en PC hvis den blir ubrukelig eller ustabil. Denne handlingen kan angre skader uten å påvirke dine personlige filer. For å utføre en systemgjenoppretting, er installasjonen disk for operativsystemet som du har installert på din PC. Systemgjenoppretting bør brukes som en siste mulighet til å reparere eventuelle kjente problemer med PCen. Hvis du ikke er komfortabel å utføre dette, bør du ta din PC til en profesjonell for å få hjelp.

Bruksanvisning

1 Sett installasjonsdisken inn i datamaskinen. Disken vil begynne å behandle, og du vil se Windows velkomstsiden. Klikk på "installer". Deretter vil du se installasjonen siden Windows. Klikk "oppgradering" i "installasjon type" boksen. Klikk deretter på "Next". Lisensavtalen siden vil bli vist.

2 Klikk på "Jeg godtar avtalen" på lisensavtalen siden. Klikk deretter på "Next". Produktnøkkelen siden vil bli vist. Skriv inn 25-tegns produktnøkkel som fulgte med installasjonsdisken. Klikk deretter på "Next".

3 Tillat Windows å utføre fullstendig systemgjenoppretting og reparere eventuelle ødelagte filer. Denne prosessen kan ta en stund. Etter fullstendig systemgjenoppretting er fullført, klikker du på "Finish" for å fullføre prosessen. PCen har nå blitt restaurert til sin opprinnelige innstillingene.

4 Start PCen og kontrollere at det fungerer som det skal.

Hint

  • Sørg for å sikkerhetskopiere alle data før du utfører en fullstendig systemgjenoppretting.