Hvordan å gjøre en skikkelig Systemgjenoppretting på en datamaskin

Når det gjelder feilsøking og reparasjon, en av de viktigste verktøyene i arsenalet ditt er Windows Systemgjenoppretting-verktøyet. I tilfelle av alvorlige programvarerelaterte feil, dette verktøyet gir en forsvarslinje mot å måtte formatere og miste alt på datamaskinen. Dette programmet er også stor for nybegynnere fordi det gir dem en effektiv metode for å reparere mange problemer på egen hånd. Bruke Systemgjenoppretting er relativt grei. Hvis du vil gjenopprette datamaskinen på riktig måte, må du lære hvordan du enkelt navigere og bruke dette programmet.

Bruksanvisning

1 Lagre og lukk eventuelle åpne dokumenter eller programmer før du fortsetter videre. Siden Systemgjenoppretting påvirker ikke noen av dine personlige dokumenter og media, er det ikke nødvendig å ta en sikkerhetskopi.

2 Klikk på "Start" -knappen. Type "Sys Restore" i "Søk programmer og filer" -boksen, og trykk deretter på "Enter". Dette åpner den første Systemgjenoppretting grensesnittet i et dialogvindu på skjermen. Klikk "Next" i denne dialogen. Dette bringer deg til et utvalg skjerm som inneholder gjenopprettingspunktene.

3 Klikk for å markere en ønsket systemgjenopprettingspunkt. Selv om det er best å velge den siste gjenopprettingspunkt som ble laget, kan du se alle gjenopprettingspunkter ved å klikke på "Vis flere gjenopprettingspunkter" alternativet.

4 Klikk på "Scan for berørte programmer" -knappen. Dette åpner et vindu som gir deg en liste over alle drivere eller programmer gjeldende gjenopprettingspunkt påvirker. Du kan bruke denne informasjonen når du tar en beslutning på hvilket punkt du ønsker å bruke. Klikk på "Close" -knappen nederst når du er ferdig med å gjennomgå listen over eventuelle berørte filer.

5 Dobbeltklikk at gjenopprettingspunktet er merket, og klikk på "Neste" -knappen nederst. Dette viser dialogboksen for bekreftelse. Les dialogboksen og klikk "Finish". Dette starter datamaskinen og utfører restaurering. Denne prosessen er automatisert, og hvor lang tid det tar vil variere. Etter fullført, vil datamaskinen automatisk starte opp i Windows som normalt.

Hint

  • Hvis problemet vedvarer etter bruk av Systemgjenoppretting, kan du gå tilbake og fortsette å prøve tidligere gjenopprettingspunkter til du finner en som fungerer.
  • Denne prosessen kan fjerne eller tilbakestille dine lagrede passord, sørge for at du vet eller notere passordene dine før du utfører denne prosessen.