Hvordan å klone en harddisk til en mindre stasjon

Hvordan å klone en harddisk til en mindre stasjon


Det er viktig å sikkerhetskopiere harddisken din i tilfelle systemet krasjer. Men hvis du noen gang har hatt til å sikkerhetskopiere en harddisk, og det hadde mye data på det, prosedyren kan ha vist seg å være skremmende. En enkel løsning nå er å få en kloning kit, som vil tillate deg å enkelt overføre alle dine viktige data fra den store harddisken til en mindre, mer håndterlig en.

Bruksanvisning

1 Slett unødvendige filer ved å dra og slippe uønskede dataene til papirkurven. Dette vil frigjøre plass på harddisken og gjøre det lettere å klone det til en mindre stasjon.

2 Fjern uønskede programmer ved å gå til "Control Panel" og "Legg til fjern programmer". I Windows Vista er det som kalles "Programmer og funksjoner." Velg programmet du vil fjerne, og klikk på "Avinstaller."

3 Kjøp en harddisk kloning kit. Dette kommer med en USB-overføringskabel, kloning programvare og en sak for harddisken.

4 Sett den nye stasjonen inn i huset og koble USB-kabelen til porten.

5 Slå av datamaskinen med den gamle stasjonen og koble den til den andre enden av USB-kabelen. Reboot datamaskinen og sett kloning programvare i CD-ROM-stasjonen. Når den ber om automatisk eller manuell satt opp, velg "Automatisk". Dette vil automatisere prosessen med å overføre data fra en stasjon til en annen.

6 Fortell programvaren som kjører er den gamle harddisken og hvilken som er den nye. Det er viktig at du velger riktig ellers den gamle stasjonen skal tørkes.

7 Klikk på "Start Dataoverføring" og programvaren vil begynne å kopiere data fra en stasjon til en annen. Dette kan ta en time eller mer for å fullføre, avhengig av mengden av data som man har.

8 Når den er ferdig, tar du ganske enkelt USB dataoverføring kabel, og du har blitt klonet harddisken.