Hvordan å klone og kopiere en bærbar harddisk

Hvordan å klone og kopiere en bærbar harddisk


Computer problemer skje hele tiden. Du kan slå på den bærbare datamaskinen, bare for å oppdage at noe har skjedd, og filene dine har forsvunnet. Hvis du har viktig informasjon som er lagret på datamaskinen, kan du finne deg selv i trøbbel hvis du ikke har en backup. En metode for å sikkerhetskopiere data innebærer å gjøre en nøyaktig kopi av harddisken din, kalt "kloning". En relativt enkel prosess, kloning den bærbare harddisken beskytter viktig informasjon.

Bruksanvisning

1 Koble den nye harddisken til den bærbare datamaskinen. Du må koble en ekstern harddisk til strømkilden og til datamaskinen, vanligvis via en USB-kabel. Hvis du har en intern harddisk, må du koble fra strømmen til den bærbare datamaskinen, ta ut batteriet, åpne dekselet og installere harddisken.

2 Velg kloning programvare. Flere programmer vil gjøre triks, noen freeware og noen som du må kjøpe. Et slikt gratis program er Driveimage XML. Programmer du må betale for er Norton Ghost og Acronis True Image. Selv om disse programmene varierer i grensesnitt og alternativer, vil noen av disse klone harddisken din.

3 Velg kilden og målet stasjoner. Når du åpner opp programvaren av valget, vil den spørre deg om din "kilde", eller for den harddisken du ønsker å klone. Velg den opprinnelige harddisken som kilde stasjonen. Når du blir bedt, velger målstasjonen, den andre harddisken. Dette vil kopiere innholdet i den opprinnelige stasjonen til den nye.

4 Klikk gjennom noen meldinger som informerer deg om status for kloning, dobbeltsjekke valg hvis du blir bedt, og vente på at prosessen fullføres. Når programmet avsluttes med kloning, vil du ha en nøyaktig kopi av alt på den opprinnelige harddisken.

Hint

  • Hvis du bare trenger en enkel kopi av harddisken, vil et freeware program gjøre det bra. Betalte programmer, men kan tilby mer kraftige funksjoner og varierende alternativer hvis du trenger dem.
  • Du finner kloning til en annen harddisk nyttig hvis den opprinnelige harddisken krasjer. Det bør tillate deg å bruke den andre harddisken som om det var den opprinnelige, uten smerten av å installere operativsystemet og alle programmene dine.