Hvordan å kompilere i Java

Java er et sammensatt på tvers av plattformer, open source programmeringsspråk. For å kompilere et Java-program, må du ha Java-plattformen lastet ned og installert på datamaskinen. Java utviklingsplattform er tilgjengelig fra java.sun.com, for både Windows- og Unix-operativsystemer. Når Java utviklingsplattform er installert, skrive noen Java-kildekoden i et vanlig tekstdokument, og deretter kjøre en kommando fra Unix eller DOS ledeteksten for å kompilere et Java-program fra kildekodesettet.

Bruksanvisning

1 Høyreklikk på skrivebordet, og klikk "Ny". Klikk "Tekstdokument" for å opprette et nytt tekstdokument kalt "Untitled.txt" på skrivebordet.

2 Høyreklikk på filen, og klikk "Gi nytt navn" for å endre navn på den nye tekstfilen. Type "mytest.java" i uthevet filnavnet. Sørg for at Windows Utforsker Mappealternativer er satt til å vise filtyper slik at når du endrer navn på filen, er den nye filtypen ".java", og ikke .java.txt. "

3 Høyreklikk på "mytest.java" filen, og klikk "Åpne med." Klikk "Notisblokk" for å åpne filen i Notepad tekst editor.

4 Skriv inn følgende kode i tomt tekstdokument.

// My First Java Program

klasse MyJavaProgram {

public static void main (String [] args) {

System.out.println("I compiled a Java Program!!");

}

}

5 Klikk på "File" fra menylinjen, og klikk deretter "Lagre" for å lagre kildekoden filen.

6 Klikk på Windows "Start" -knappen, og deretter skriver du "cmd" (uten anførselstegn) i søke input-boksen, og klikk på knappen "Søk". DOS-vinduet åpnes.

7 Skriv inn følgende linje ved DOS-ledeteksten, og trykk "Enter" -tasten for å kompilere Java-program. Legg merke til at den samme kommandoen brukes i Unix-systemer for å kompilere Java.

javac MyJavaProgram.java

8 Skriv "java MyJavaProgram" (uten anførselstegn) ved ledeteksten, og trykk "Enter" for å kjøre kompilert programmet. Meldingen "jeg samlet en Java Program !!" vises på skjermen.