Hvordan å krympe en PDF-fil

En Portable Document Format (PDF) er et filformat som gjør det mulig for cross-platform kompatibilitet. Ved å lagre dokumenter, enten de er bilder eller tekst, med alle farger, fargetone og font info inkludert, som en PDF, gjør du det slik at alle på en Mac, kan PC eller Linux-boks åpne den. De er enormt praktisk, og kan av og til få enormt store. Hvis du ønsker å sende en PDF, laste opp en til en webside eller selv skrive en, må du krympe det ned først. Det er to svært enkle måter å oppnå dette målet, og begge er gjort tilgjengelig med Adobe Acrobat-programvare som vanligvis kommer ferdig installert på din PC.

Bruksanvisning

Bruke Acrobat

1 Åpne PDF-filen i Adobe Acrobat.

2 Klikk på "File" og velg "Reduser filstørrelse."

3 Klikk på pil ned for å velge kompatibilitetsinnstillinger. Acrobat standard til versjon 5.0 og senere. Denne innstillingen bør være akseptabelt. Klikk på "OK".

4 Bla til plasseringen der du vil lagre den krympede PDF. Skriv inn et nytt filnavn i tekstboksen og klikk "Lagre". Acrobat vil automatisk optimalisere PDF-fil og krympe filstørrelsen.

Ved hjelp av Adobe Print Driver

5 Åpne PDF-fil ved hjelp av Acrobat Reader eller annen PDF visning program du har installert.

6 Klikk på "File" og velg "Skriv ut".

7 Klikk på pil ned for å utvide listen over installerte skrivere. Klikk på "Adobe PDF" som ditt valg. Klikk på "OK". PDF-skriverdriver går gjennom en lignende optimalisering prosessen som Acrobat krympe funksjon, men ofte med enda bedre resultater.

Hint

  • Vær forsiktig med hvor strenge du er med ditt valg for versjon kompatibilitets når du krympe bruker Acrobat. Hvis du bare lar de nyeste versjonene, kan du spare plass, men alle med en eldre installasjon vil ikke være i stand til å åpne filen.