Hvordan å opprettholde tekst på flere websider

Som nettstedet vokser og legger til flere sider, vil du sannsynligvis finne at du trenger å bruke den samme teksten på flere sider. Du kan ganske enkelt kopiere og lime inn teksten på hver ny side du legge til - men hva hvis du trenger å endre teksten på et tidspunkt i fremtiden? Du må redigere titalls sider, hundrevis eller tusenvis, hver gang du ønsket å gjøre en endring. Heldigvis finnes det et enkelt alternativ: Opprettholde teksten i en fil, og deretter sette inn en kommando i hver side fortelle webserveren til å hente teksten og sett den inn på siden. Denne kommandoen er kjent som en "Server Side Include" eller SSI.

Bruksanvisning

1 Åpne en ny ren tekst-fil med Notepad eller en annen tekst editor.

2 Skriv inn materiale som du ønsker å sette inn i flere websider. Dette kan være bare tekst, men du kan også bruke hele spekteret av HTML-koder - å formatere materiale, for eksempel, eller lage koblinger eller kjøre Javascript. Du er ikke å skape en ny side, men så denne filen bør ikke - og kan ikke - har <html>, <head> eller <body> kodene.

3 Lagre ren tekst-fil med en "txt" forlengelse. For illustrasjon, kaller det "example.txt."

4 Last opp filen til din web host.

5 Velg en side der du ønsker å inkludere materialet fra "example.txt." Åpne den for redigering, men du vanligvis redigere sider.

6 Gå til stedet i HTML der du vil sette inn teksten. Skriv inn følgende:

<! - # Include virtual = "example.txt" ->

Merk at denne koden forutsetter at "example.txt" er i samme katalog som den siden du redigerer. Pass på at du oppgir riktig bane til filen.

7 Lagre endringene til siden og lukke den.

8 Endre filtypen på siden du nettopp redigerte. Sider som inneholder SSI kommandoer må identifisere seg som sådan til webserveren, slik at serveren vet å analysere siden, finner "inkluderer" kommandoen og erstatte den med riktig tekst. Dette gjøres ved å endre filtypen til "Shtml" eller ".shtm" (i motsetning til ".html" eller ".htm").

9 Last siden for å webverten hvis du ikke redigere det på serveren.

10 Åpne redigerte siden i en nettleser. Hvis du har formatert SSI riktig, bør teksten fra "example.txt" vises på siden som om det var en del av sidens egen HTML.

11 Gjenta trinn 5-10 for alle andre sider der du vil inkludere teksten. I fremtiden, når du ønsker å gjøre endringer i teksten, alt du trenger å gjøre er å redigere "example.txt", og alle endringer vil strømme til sidene med SSI-kommandoer.

Hint

  • Tenk på materialet i example.txt som en papirlapp som vil nesten bokstavelig limes inn koding for en nettside. Det vil arve alle stiler som er i kraft på det punktet hvor det er satt inn.
  • Server Side Includes vil bare fungere på nettstedet ditt hvis webhotellet støtter SSI scripting. Hvis du betaler for web hosting, er det nesten sikkert at nettstedet ditt har SSI evne. Gratis hosting-tjenester kanskje ikke, men.