Hvordan å optimalisere en Quad Core-prosessor

Hvordan å optimalisere en Quad Core-prosessor


Prosessorer, eller CPUer, er små enheter som er koblet til innsiden av en PC som utfører alle de mange beregninger PC trenger for å fungere. Prosessorer kommer i mange modeller, de vanligste er dual core og quad core prosessorer. Quad Core-prosessorer inneholde fire prosessorkjerner, effektivt firedobling ytelsen over en vanlig enkeltkjerneprosessor. Du kan optimalisere datamaskinen til å utnytte mest mulig ut av Quad Core-prosessor ved å endre noen innstillinger som ligger i Kontrollpanel.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Start" -knappen for å åpne startmenyen og velg "Control Panel" alternativet. Når du er inne på "Control Panel" klikk på "System og vedlikehold" linken, og deretter "Strømalternativer".

2 Velg en strømstyringsplan fra alternativene på høyre side av vinduet. Velg "Balansert" for anstendig prosessor ytelse uten å forårsake sterk varme, eller velg "High Performance" for fremragende prosessorytelse på bekostning av økt varmeeffekt fra prosessoren.

3 Klikk på "Endre planinnstillinger" under strømplanen du har valgt. Klikk på "Endre avanserte strøminnstillinger" nederst i vinduet.

4 Bla gjennom vinduet til "Prosessor strømstyring" -feltet og utvide den. Velg "Maksimal Processor State" -feltet og skriv "100" i nummerfeltet. Denne verdien gjør at alle av prosessoren til å arbeide med oppgaver bestilt av datamaskinen.

5 Klikk på "Minimum prosessor State" -feltet og merke nummeret. Skriv inn et tall i området fra 50 til 100. Dette er andelen av Quad Core prosessor som brukes til enhver tid. Innstilling denne verdien høyere øker ytelsen, men øker varmeeffekt ved at prosessoren kjører hele tiden. Klikk "OK" for å lukke vinduene.

Hint

  • For å forlenge levetiden til PC-ens strømforsyning og Quad Core CPU, satt en nedre enden strømstyringsplan som "Power Saver" når datamaskinen ikke vil være i bruk i noen tid.