Hvordan å overvåke trådløse tilkoblinger på et LAN

Hvordan å overvåke trådløse tilkoblinger på et LAN


En Wi-Fi-tilkobling er nødvendig for den trådløse-kompatible stasjonær eller bærbar datamaskin for å koble til et trådløst nettverk eller Internett-tilkobling. Hvis du bare sette opp en Wi-Fi-tilkobling, må du overvåke den minst en gang i uken for å løse eventuelle eksisterende problemer for en mer stabil forbindelse.

Bruksanvisning

1 Kontroller at datamaskinen er Wi-Fi aktivert og dyktige. Noen bærbare datamaskiner har knapper du må trykke på før de kan oppdage trådløse nettverk.

2 Finn "Trådløse tilkoblinger" -ikonet i "System Tray" i nederste høyre hjørne av skjermen. Dobbeltklikk på ikonet for å få tilgang til alle tilgjengelige trådløse nettverk. Klikk "Connect", og deretter vente til datamaskinen for å etablere en forbindelse med nettverket. Hvis du kobler til en "sikkerhetsaktivert" nettverk, må du skrive inn et passord før du kan koble til.

3 Sjekk status for trådløs nettverkstilkobling. Klikk "Start", "Control Panel" og deretter "Network Connections". Under "LAN eller høyhastighets Internett," lese status for "Wireless Network Connection". Hvis statusen sier "Ikke tilkoblet", høyreklikker du på ikonet og velg "Repair". Windows skal automatisk oppdage og reparere feil i den trådløse tilkoblingen. Hvis statusen sier "Disabled", høyreklikker du på ikonet og velg "Aktiver". Hvis du bruker Windows Vista, klikker du på "Start", "Control Panel", "Nettverk og Internett" og "Network and Sharing Center" og velg "Administrer trådløse nettverk." Les status for trådløs tilkobling. Hvis det står "Disabled", høyreklikker du på ikonet og velg "Aktiver". Hvis statusen leser "Ikke tilkoblet", høyreklikker du på ikonet og velg "diagnostisere".

4 Flytt datamaskinen nærmere den trådløse ruteren eller kilden til den trådløse tilkoblingen for en sterkere signal. Vegger, skap og andre trådløse enheter i området kan svekke signalet.

5 Start ruteren og modemet for å oppdatere tilkobling hvis datamaskinen ikke kan registrere den trådløse tilkoblingen, eller hvis Internett-forbindelsen er treg. Koble til nettverket på nytt, og se om det blir bedre.

6 Sjekk om driveren for det trådløse kortet må oppdateres. En gammel driver kan føre til at datamaskinen ikke å oppdage trådløse tilkoblinger innenfor rekkevidde. For Windows XP-brukere, klikker du på "Start", høyreklikk på "Min Datamaskin" og velg "Device Manager." Klikk på plusstegnet ved siden av "Nettverkskort" og sjekke om det er et rødt utropstegn. Dette tyder på at sjåføren må oppdateres. Høyreklikk på navnet på det trådløse nettverkskortet og velg "Oppdater driver." Hvis du bruker Windows Vista, åpne "Control Panel", klikk på "System og vedlikehold" og velg "Device Manager." Dobbeltklikk på navnet på det trådløse nettverkskortet, klikker du på "Driver" -kategorien og velg deretter "Oppdater driver."