Hvordan å sammenligne priser for en datamaskin

Hvordan å sammenligne priser for en datamaskin


Å være fornøyd og komfortabel med datasystemet betyr at du vil nyte økt produktivitet, spesielt hvis du er en daglig datamaskin bruker til arbeid eller skole. Derfor sammenligner datamaskiner og velge den rette er avgjørende. Selv om hvert system er forskjellig, en ting å huske er at mange data merker produsere de samme typer datamaskiner som inneholder de samme eller lignende interne komponenter. Dette kan være viktig når man sammenligner priser for disse spesielle merke modeller.

Bruksanvisning

1 Gjennomgå de tre store datakategorier av stasjonære, bærbare datamaskiner og netbooks. Lag en pro og con liste over fordeler og ulemper ved hver type datamaskin. Avgjør om du vil bruke en stasjonær eller om det er mer fordel å eie en desktop-erstatning laptop. Tenk om du trenger mobilitet i datamaskinen din, da dette er hva en laptop gir, eller om du skal holde datamaskinen på ett sted i huset. Ta en avgjørelse om hva slags datamaskin du vil kjøpe.

2 Velg type operativsystem du vil ha på din datamaskin. Når man sammenligner Windows og Mac operativsystemer - de to primære brukergrensesnitt tilgjengelig - Tenk om hver i form av brukervennlighet og hva du allerede er kjent med. Programvare finnes for å overlappe en "Windows" miljø på et Mac-system, som gjør overgangen lettere for nåværende Microsoft Windows-brukere.

3 Sammenlign datamaskiner i form av systemprosessoren. De fleste datamaskiner for generell, daglig bruk kommer med en enkelt prosessor. Avanserte systemer, inkludert både bærbare og stasjonære maskiner, noen ganger inneholde to- eller fire prosessorer for å gjøre systemet mer effektivt. Bruker du systemet hovedsakelig for generell tekstbehandling og Internett-surfing aktiviteter? Eller er du involvert med high-grafikk spill, nedlasting og brenning multimediefiler, og ved hjelp av andre avanserte, kraftige programvare. Bestem deg for en enkel- eller multi-core prosessor basert på dine behov.

4 Se på hvor mye harddiskplass hver datasystem inneholder. Velg den som inneholder nok harddisken slik at du får ekstra plass etter å fylle den med de ønskede programmer og applikasjoner. De fleste nyere datasystemer i dag, med unntak av netbooks, som vanligvis kommer med et minimum av 120 eller 160 gigabyte med harddiskplass, noe som overstiger beløpet på plass den gjennomsnittlige datamaskinen brukerens behov. Imidlertid kan de som ønsker å lagre tusenvis av sanger og videofiler eller bruk spesialitet programvare som tar opp plass lurt å velge minst to ganger det beløpet.

5 Gjennomgå hvert system basert på hvor mye minne (RAM) det holder. Bestem deg for hvor mye RAM du trenger basert på hvor mange applikasjoner og programmer du kjører samtidig. Sammenligne hvor mye RAM datamaskinen har med hvor mye harddiskplass og hva slags prosessor den inneholder. En datamaskin som har rikelig med plass på harddisken i tillegg til en multi-core prosessor trenger kanskje ikke mer enn en gigabyte RAM som systemet vil allerede være i drift effektivt.

6 Sammenlign datamaskiner i form av andre detaljer, for eksempel skjermkort og høyttalere. Gaming brukerne trenger ofte kraftige, dedikert grafikkort bygget inn i systemet. Lyd alternativer, for eksempel innebygd datamaskin monitor høyttalere, holde deg fra å måtte lage en egen kjøp for mer maskinvare.

7 Sammenligning av hvert datasystem. Se på datapriser på flere butikker og dataleverandører. Ta en beslutning om hvilket system som gir best valuta for prisen basert på dine behov og preferanser for en datamaskin.