Hvordan å stoppe en PC fra Overoppheting

Når datamaskiner overopphetes, merkelige ting å skje. Noen ganger vil datamaskinen slås av uten forvarsel mens du er i midt i arbeidet ditt. Andre ganger, kan det hende at ytelsen lider når du kjører med høy etterspørsel programmer som spill.

Bruksanvisning

Rengjør støv ut av datamaskinen

1 Fjerne skoene og jorde deg selv, for å unngå muligheten for å skade datamaskinen med statisk elektriske ladninger. Unngå å arbeide i et teppe rom hvis mulig.

2 Slå av datamaskinen og trekk ut kontakten.

3 Legg datamaskinen på sin side.

4 Åpne sidepanelet på motsatt side av hovedkortet.

5 Fjern så mange flyttbare kort som mulig. Disse bør omfatte skjermkort, lydkort og minne.

6 Få en lommelykt og se deg rundt. Noter eventuelle klumper av støv i datamaskinen.

7 Bruk en støvsuger for å suge opp noen klumper av støv som du ser.

8 Se nøye på alle fans i datamaskinen. Det samler seg støv ofte her. Bruk en lett fuktet bomullspinne til å tørke bladene.

9 Hvis du vet hvordan, fjern kjøleribbe over prosessoren. Undersøke det nøye. Støv samler ofte på kjøleribben. Vakuum det av (men bare etter at den har blitt fjernet fra datamaskinen).

Tiltak for å hindre overoppheting

10 Kontroller at datamaskinen din sak er godt ventilert og inneholder massevis av fans. De beste tilfellene har en avtrekksvifte på toppen, der varmen har en tendens til å samle.

11 Hold temperaturen i datarommet like kul som er praktisk.

12 Plasser maskinen på gulvet, hvor luften er kjøligere.

1. 3 Plasser maskinen i nærheten av en air-condition vent hvis mulig.

14 Vurdere kjølesystemet i datamaskinen. Er alle fans jobbe? Er alle ventilene utblokkert? Har du en ekspert vurdere det hvis det er nødvendig. Mange typer datakjølesystemer er nå tilgjengelig. Vann kjølesystemer, mens det er dyrt, er ansett for å være den mest effektive. Hvis overoppheting er et problem for deg, så vil du kanskje å vurdere et slikt system.

Hint

  • Det er gratis programmer tilgjengelig på internett som lar deg holde oversikt over den interne temperaturen i datamaskinen. Dette er en svært effektiv måte å finne ut om datamaskinen er overoppheting. Se linken nedenfor.