Hvordan Aktiver rotbruker Gjennom Apple Remote Desktop

Hvordan Aktiver rotbruker Gjennom Apple Remote Desktop


Apple Remote Desktop er et nettverk management program som gjør at administratorer (bruker) for å håndtere en rekke Macintosh-datamaskiner som er alle på et lokalt nettverk-være at kablet eller trådløst. Mens en rekke operative systemer kan nås via Apple Remote Desktop, kjører det som "Root User" gir tilgang til Unix-operativsystemet som støtter opp under Mac OS X grafisk grensesnitt. Root brukerfunksjonalitet er slått av i Apple Remote Desktop som standard, men kan aktiveres ved å vedta noen kommandoer i OS X.

Bruksanvisning

Root User i OS X10.4

1 Dobbeltklikk på Apple Remote Desktop program for å starte den. Programmet er i "Programmer" -mappen inne i Mac viktigste harddisk.

2 Velg "Kjør som Root" fra "Verktøy" drop-down menyen på toppen av skjermen. Angi administrasjonen passord i tekstfeltet på vinduet som vises. Klikk på "OK" -knappen. Klikk på "Avbryt" knappen på "Access Denied" pop-up vindu.

3 Klikk på skjermen for å gjøre Finder aktivt. Velg "Programmer" fra "Go" drop-down menyen på toppen av skjermen. Dobbeltklikk på "Utilities" -mappen som vises i et vindu på skrivebordet. Bla ned til "NetInfo Manager" program. Dobbeltklikk på "NetInfo Manager" program for å starte den.

4 Klikk på hengelåsen nederst i "NetInfo Manager" programmets hovedvindu. Skriv administrasjonen kontonavn og passord i de aktuelle tekstfeltene på vinduet som dukker opp. Klikk på "OK" -knappen for å lukke vinduet. Avslutt "NetInfo Manager" program.

5 Velg "Kjør som Root" fra "Verktøy" drop-down menyen på toppen av skjermen på Apple Remote Desktop program. Angi administrasjonen passord i tekstfeltet på vinduet som vises. Klikk på "OK" -knappen.

Root User i OS X10.5

6 Dobbeltklikk på Apple Remote Desktop program for å lansere den; programmet er i "Programmer" -mappen inne i Mac viktigste harddisk. Velg "Kjør som Root" fra "Verktøy" drop-down menyen på toppen av skjermen. Angi administrasjonen passord i tekstfeltet på vinduet som vises. Klikk på "OK" -knappen. Klikk på "Avbryt" knappen på "Access Denied" pop-up vindu.

7 Klikk på skjermen for å gjøre Finder aktivt. Velg "Verktøy" fra "Go" drop-down menyen på toppen av skjermen. Bla ned til "Directory Utility" programmet. Dobbeltklikk på "Directory Utility" programmet til å starte den.

8 Klikk på hengelåsen nederst i "Directory Utility" programmet hovedskjermbildet. Skriv administrasjonen kontonavn og passord i de aktuelle tekstfeltene på vinduet som dukker opp. Klikk på "OK" -knappen for å lukke vinduet.

9 Velg "Enable Root User" fra "Edit" drop-down menyen på toppen av "Directory Utility" programmet. Skriv inn et root-passord i de to tekstfelt som vises i et popup-vindu. Klikk på "OK" -knappen for å lukke pop-up vindu. Avslutt "Directory Utility" programmet.

10 Velg "Kjør som Root" fra "Verktøy" drop-down menyen på toppen av skjermen på Apple Remote Desktop program. Angi administrasjonen passord i tekstfeltet i vinduet som vises. Klikk på "OK" -knappen.

Root User i OS X 10.6 eller nyere

11 Dobbeltklikk på Apple Remote Desktop program for å lansere den; programmet er i "Programmer" -mappen inne i Mac viktigste harddisk. Velg "Kjør som Root" fra "Verktøy" drop-down menyen på toppen av skjermen. Angi administrasjonen passord i tekstfeltet i vinduet som vises. Klikk på "OK" -knappen. Klikk på "Avbryt" knappen på "Access Denied" pop-up vindu.

12 Klikk på skjermen for å gjøre Finder aktivt. Velg "Systemvalg" fra "Apple" drop-down menyen. Velg "Kontoer" fra under fanen "System" i vinduet som vises.

1. 3 Klikk på navn som inneholder "Admin" i venstre kolonne under "Min konto" i vinduet som vises. Klikk på hengelåsen nederst til venstre hjørne av vinduet. Angi administrasjonen passord i "Passord" tekstfeltet i pop-up vindu. Trykk på "OK" -knappen for å lukke pop-up vindu.

14 Klikk på "Login Items" øverst i vinduet som fremdeles ligger på skrivebordet. Klikk på "Rediger ..." eller "Bli ..." -knappen nederst i vinduet.

15 Klikk på "Open Directory Utility ..." knappen i det nye vinduet som vises. Klikk på hengelås ved bunnen av vinduet. Angi administrasjonen passord i "Passord" tekstfeltet i pop-up vindu. Trykk på "OK" -knappen for å lukke pop-up vindu.

16 Velg "Enable Root User" fra "Edit" drop-down menyen på vinduet. Skriv inn et root-passord i de to tekstfelt som vises i et popup-vindu. Klikk på "OK" -knappen for å lukke pop-up vindu. Lukk det åpne vinduet ved å klikke på den røde knappen øverst i venstre hjørne.

17 Velg "Kjør som Root" fra "Verktøy" drop-down menyen på toppen av skjermen på Apple Remote Desktop program. Angi administrasjonen passord i tekstfeltet på vinduet som vises. Klikk på "OK" -knappen.

Hint

  • Ikke del passordet som brukes til å aktivere root brukerfunksjonalitet. Root brukere kan lese og endre alle filer på systemet.