Hvordan Aktiver sikkerhet på Linksys

Hvordan Aktiver sikkerhet på Linksys


Router sikkerhet er den viktigste delen av å sette opp et trådløst nettverk hjemme for å sikre hackere kan ikke få tilgang til Internett via ruteren. Det er et skritt som ofte blir oversett fordi folk ikke er sikker på hvordan du får tilgang til GUI (grafisk brukergrensesnitt) slik at de kan legge til passordsikkerhet. Standard brukernavn og passord for brukergrensesnittet må endres. Begge trenger passord.

Bruksanvisning

1 Tjore Linksys-ruteren til en datamaskin med en Ethernet-kabel. Plasser den ene enden av Ethernet-kabelen til Internett / WAN-porten på baksiden av ruteren. Plugg den andre enden til Ethernet-porten på datamaskinen. Havnen er vanligvis plassert på baksiden av stasjonære datamaskiner. På bærbare datamaskiner, er porten vanligvis plassert på motsatt side av stasjonen.

2 Start en nettleser side. Det spiller ingen rolle om du bruker Firefox, Internet Explorer eller Safari. Fjern standardadressen fra URL-boksen og skriv inn 192.168.0.1, 1.1 inn i boksen. Trykk på "tilbake" for å laste GUI (grafisk brukergrensesnitt.)

3 Skriv inn "admin" inn brukernavn og la passordet stå tomt. Trykk "tilbake" på tastaturet for å få tilgang til GUI. Hvis du får en feilmelding om at brukernavn eller passord er feil, har standardpassordet er endret. For å få tilgang, trykker på en stift inn i ruteren tilbakestillingshullet på baksiden av ruteren for å mestre tilbakestille. Lysene blinker og ruteren starter på nytt. Fullfør trinn to og tre på nytt for å få tilgang til GUI med standard brukernavn og passord.

4 Klikk på "administrasjon" -fanen og skriv inn ønsket passord i feltet ved siden av "Gateway passord." Skriv inn passordet en gang til i boksen rett under den for å bekrefte. Klikk på "Lagre innstillinger" som ligger på bunnen av siden for å oppdatere ruteren. Dette passordet brukes i stedet for å forlate grafiske grensesnittet passord tomt. Dette hindrer noen uten passord får tilgang til ruterinnstillingene.

5 Klikk på "Wireless" og klikk deretter på "Wireless Security." Velg "WPA-forhåndsdelt nøkkel" fra rullegardinmenyen. Skriv inn ønsket passord i passordfeltet. Skriv inn passordet en gang til i boksen under passordfeltet. Klikk på "Oppdater innstillinger" for å sikre ruteren. Dette er passordet som trengs for å koble den bærbare, PDA eller andre trådløse enheter til ruteren.