Hvordan åpne 7-Zip-filer

7-Zip er en fil-management verktøy som kan arbeide med zip og rar filer, ligner programmer som WinZip eller BitZipper. I motsetning til disse programmene, er 7-Zip en åpen kildekode-program. Dette betyr 7-Zip er gratis. I tillegg til å støtte andre komprimerte filer, har 7-Zip sitt eget format. Dette formatet er kjent som "7-Zip". Filtypen for en 7-Zip filen er .7z. Du kan åpne 7-Zip-filer ved å laste ned og installere 7-Zip gratis.

Bruksanvisning

1 Besøk 7-Zip nedlastingssiden (se Ressurser). Klikk på "Last ned" under kolonnen som passer for ditt operativsystem. Klikk "Lagre fil" når pop-up vises.

2 Dobbeltklikk på den nedlastede filen. Klikk "Kjør". Klikk "Next" når installasjonsveiviseren 7-Zip vises. Merk av i boksen ved siden av "Godta vilkår" og klikk "Next" to ganger.

3 Klikk "Install" for å starte installasjonen. Klikk på "Finish" når installasjonen er fullført. Klikk "Start" og velg "Alle programmer". Velg "7-Zip File Manager" fra menyen.

4 Klikk på "File" og velg "Open". Bla gjennom filene dine til 7-Zip filen du vil åpne. Klikk på filen. Det vil åpne i 7-Zip vinduet. Hvis du vil trekke ut den komprimerte filen, klikk på "Extract" og velg en mappe på datamaskinen for å pakke ut til.