Hvordan åpne en WPS dokument

Hvordan åpne en WPS dokument


WPS filer er tekstdokumenter lagret med Microsoft Works tekstbehandling. Hvis du pleide å ha Microsoft Works og trenger å åpne gamle filer, eller hvis noen har sendt deg filer i Microsoft Works-format, kan du ha problemer med å åpne disse filene med et annet tekstbehandlingsprogram. Det er flere forskjellige måter å åpne disse filene, selv om du ikke har Microsoft Works på datamaskinen din, avhengig av hvilke programmer du har til disposisjon.

Bruksanvisning

Microsoft Word

1 Last ned og installer Works 6-9 Converter hvis datamaskinen har Microsoft Word installert. Se Ressurser for nedlasting link. (Hvis du tidligere har installert Microsoft Works på denne datamaskinen, Works 6-9 Converter er allerede installert, og du kan hoppe til trinn 2.)

2 Åpne WPS-fil med Microsoft Word.

3 Lagre WPS-filen i DOC (Microsoft Word), DOCX (Microsoft Word 2007) eller RTF (Rich Text) format ved å gå til "Fil-> Lagre som" og endre filtype under "Lagre som type" menyen. Dette vil lagre en kopi av WPS-fil, slik at du kan åpne den på andre maskiner uten Works 6-9 Converter.

Word Viewer

4 Last ned og installer Word Viewer, et gratis program for visning av Microsoft Word og Microsoft Works-filer (se Ressurser).

5 Åpne WPS-fil med Word Viewer.

6 Kopier og lim inn innholdet i WPS-fil inn i et tekstbehandlingsprogram, for eksempel Microsoft Word eller Open Office, slik at du kan redigere og lagre filen.

Konvertering til forskjellige formater

7 Besøk Zamzar, et gratis online-fil konverter som kan konvertere Microsoft Works-filer (se Ressurser).

8 Søk etter og velge WPS-filen, og velg det formatet du ønsker å konvertere til. Støttede tekstformater er Microsoft Word (DOC), Openoffice (ODT) og ren tekst (TXT); hvis du velger TXT, vil du miste den opprinnelige formateringen.

9 Skriv inn din e-postadresse og klikk Zamzar vil sende deg en link til filen når den er ferdig å konvertere "Konverter."; laste den ned og åpne den i tekstbehandlingsprogram etter eget valg.