Hvordan åpne komprimerte filer i Vista

Zipping filer komprimerer dem, noe som gjør dem mindre i størrelse og enklere å overføre via e-post, filoverføring protokollen og andre filoverføring metoder. Windows Vista kommer med et program som lar deg pakke ut disse filene slik at du kan åpne og lagre filer på datamaskinen din. Du kan pakke alle filene eller velg filene til en målmappe på din maskin.

Bruksanvisning

Pakk alle filer

1 Naviger til mappen eller området der zip-fil er plassert.

2 Dobbeltklikk på zip-fil. Det vises et vindu som viser alle filene i zip-mappen.

3 Klikk på "Pakk ut alle filer" under meny verktøylinjen. Den Extract Compressed (Zipped) Folders dialogboks vises på skjermen.

4 Klikk på "Browse" på høyre side av dialogboksen. "Velg en destinasjon" dialogboksen vises på skjermen.

5 Klikk ekspansjons boksene til venstre for mappene for å navigere til mappen hvor du vil plassere filene i zip-fil, og klikk "OK."

6 Klikk "Extract". En filoverføring boks vises på skjermen med en blå fremdriftslinje, viser fremdriften av filen utvinning. Når filoverføringen boksen forsvinner, vil filen utvinning være komplett og filene blir pakket ut til målmappen du har angitt.

Pakk Velg filer

7 Naviger til mappen eller området der zip-fil er plassert.

8 Dobbeltklikk på zip-fil. Det vises et vindu som viser alle filene i zip-filen.

9 Klikk på "Gjenopprett ned" -knappen i øvre høyre hjørne av vinduet for å krympe vinduet hvis det var maksimert.

10 Navigere i et eget vindu til mappen du ønsker å trekke ut enkelte filer i den zippede mappen. Klikk på "Gjenopprett ned" knappen i denne mappen også.

11 Klikk i vinduet som inneholder komprimerte filer. Hold nede "Ctrl" -tasten og klikk for å velge en av de filene du vil flytte til målmappen.

12 Høyreklikk markerte filer, og klikk deretter på "Kopier".

1. 3 Klikk i målmappen. Høyreklikk i mappen, og klikk deretter på "Lim inn." De valgte filene vil bli limt inn i målmappen.