Hvordan åpne porter på Linksys

Cisco gir rutere for bruk i bedrifter og hjemmemiljøer. Linksys linje med Cisco-rutere er designet for hjemmenettverk. Rutere kan konfigureres i henhold til dine preferanser. For eksempel kan det være lurt å bruke en spesiell type kryptering for å sikre data som sendes gjennom ruteren, eller åpne en port i ruteren brannmur, slik at du kan spille et online spill på datamaskinen. Linksys gir en web-basert grensesnitt du kan bruke til å administrere konfigurasjonsruterens. Du kan bruke grensesnittet for å åpne porter på Linksys rutere.

Bruksanvisning

1 Skriv inn IP-adressen til Linksys-ruteren i adressefeltet i nettleseren, og trykk deretter på enter-tasten. Standard IP-adresse for Linksys hjemmerutere er 192.168.1.1.

2 Skriv inn brukernavn og passord for ruteren når du blir bedt, og klikk deretter på "Logg inn" knappen for å åpne oppsettsiden. Standard passord for Linksys rutere er admin, og også som standard, er det ingen brukernavnet. La brukernavn boksen stå tom og skriv admin i passordboksen.

3 Klikk på "Programmer og Gaming" -fanen i hovednavigasjonsmenyen på oppsettsiden. Dette vil åpne Programmer & Gaming hovedsiden.

4 Skriv inn et navn på programmet du ønsker å åpne en port i "Application" boksen i Port Range tabellen. Navnet er kun til referanse og kan være konkret, for eksempel "Warcraft", eller generelt, slik som "Video streaming."

5 Skriv inn nummeret på porten du vil åpne i både "Start" og "End" boksene i Port Range tabellen, og deretter skriver du inn IP-adressen til datamaskinen du åpner porten i "IP-adresse" . Klikk for å se "Aktiver" boksen.

6 Klikk på "Lagre innstillinger" -knappen under "Port Range" tabellen for å åpne porten og fullføre prosessen.

Hint

  • For noen versjoner av firmware, kan brukernavnet settes til "root" i stedet for å bli stående tomt.