Hvordan begrense en Internett gjestekonto

Hvordan begrense en Internett gjestekonto


Som administrator kan du opprette en gjestekonto med begrensede privilegier, slik at alle får tilgang til datamaskinen ved hjelp av den kontoen ikke er i stand til å gjøre endringer som kan sette operativsystemet funksjonalitet eller sikkerhet ved tilgang til Internett. For å oppnå dette, må du fjerne de administrative rettigheter fra gjestekontoen du ønsker å begrense ved å slå den inn i en standard konto og deretter må du sette opp foreldrekontroll for å begrense Internett-tilgang. Dette kan gjøres raskt ved å få tilgang Brukerkonto menyen på datamaskinen.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Start" -knappen nederst i venstre hjørne av skjermen din og klikk på "Control Panel" alternativet.

2 Klikk på "Brukerkontoer og Family Safety" og klikk deretter på "Brukerkontoer". Klikk på "Behandle en annen konto" alternativet som vises på den nederste delen av der det står "Gjør endringer i brukerkontoen din."

3 Klikk på ikonet ved siden av gjestekontoen du ønsker å sette grenser for. En gjest konto vil si "gjestekonto" under navnet du har gitt til kontoen.

4 Klikk på "Endre kontotype" alternativet.

5 Klikk i boksen som ligger ved siden av "Standard bruker." Dette vil fjerne administratorrettigheter fra gjestekontoen du valgte. Dette alternativet angir grenser for gjestebruker, men det vil fremdeles være aktivert gjestebrukeren å bruke de fleste programvare og endre systeminnstillinger som ikke påvirker andre brukere eller sikkerheten i operativsystemet.

6 Klikk på "Endre kontotype" -kategorien vises nederst til høyre i vinduet for å fullføre endringene. Gjestekontoen vil nå ha begrensninger når noen bruker datamaskinen. Derfor vil folk som bruker gjestekontoen ikke være i stand til å laste ned programmer til datamaskinen din når de surfer på Internett.

7 Gå til "Start" -menyen igjen og klikk på "Control Panel". Klikk på "Brukerkontoer og Family Safety" og klikk deretter på "Parental Controls" alternativet.

8 Klikk på gjestekontoen du hadde satt grenser for. Klikk for å se hake vises ved siden av "On, håndheve gjeldende innstillinger." Dette alternativet vises under "Foreldrekontroll".

9 Klikk på "Windows Web Filter" alternativet ligger under overskriften som sier "Windows-innstillinger."

10 Avgjør om du ønsker å blokkere innhold automatisk, eller du ønsker å spesifisere hvilke nettsteder bør være tillatt, og hvilke som bør blokkeres til folk som bruker gjestekontoen.

11 Sett Internett grenser for gjestekontoen automatisk ved å klikke på avkrysninger vises ved siden av "Medium" eller "High". Disse alternativene vises under overskriften som leser "velge en web restriksjonsnivå." Den "Medium" alternativet vil blokkere unratable innhold i kategorier som pornografi, seksuelt innhold, hatmeldinger og våpen. Den "High" alternativet vil blokkere all Internett-innhold, bortsett fra nettsteder som er egnet for barn. Klikk "OK" for å lagre Internett grensene du har valgt. Men hvis du ønsker å spesifisere hvilke nettsteder for å blokkere og la på gjestekontoen, hopper du over dette trinnet og gå videre til neste trinn.

12 Klikk for å se hake ved siden av "Tillat bare nettsteder som er på tillatelseslisten." Dette alternativet vises under "Tillat og blokkere bestemte nettsteder."

1. 3 Klikk på "Edit og Tillat blokkeringslisten" linken. Skriv inn nettstedene du ønsker å blokkere eller tillate i tekstfeltet vises under der det står "Nettstedet adresse." For eksempel, hvis du vil blokkere en nettside, skriv nettadressen i dette formatet "http://www.blockedwebsite.com" og klikk deretter på "Block" -kategorien. På den annen side, hvis du ønsker å tillate et nettsted, gå inn på nettsiden URL og klikk deretter på "Tillat" -kategorien. Nettstedene du blokkerer (grense) vises i boksen som ligger under "Blokkerte nettsteder." Klikk på "OK" -fanen og nå brukere som har tilgang til gjestekontoen vil bare være i stand til å besøke nettsteder du tillater, pluss at de ikke vil være i stand til å laste ned noe til datamaskinen din når du navigerer på Internett.