Hvordan beregne Betong Karm Volume

Betong overliggere er viktige konstruksjonselementer som brukes i mur konstruksjon for støtte over vindus- og døråpninger. Selv om disse mur komponentene er komplisert å utforme, kan beregne sitt volum være enkelt nok for nesten alle med grunnleggende verktøy.

Bruksanvisning

1 Måle lengden av bærebjelken ved hjelp av arkitekten skalaen innstilt på arket skalafaktor, og konvertere denne målingen til inches (multipliseres med 12) for å gjøre senere trinn enklere.

Eksempel: Bjelke som er 2 fot i lengde kan konverteres til 24 inches.

2 Finn karmen størrelse; Dette vil bli skrevet ut på arket, ved siden av karmen. Den bærebjelken størrelse er den høyde og bredde, og vil være i inches. Multiplisere disse dimensjoner for å finne den tverrsnittsareal.

Eksempel: Hvis størrelsen notat indikerer karmen for å måle 8 av 16 inches, vil den ha et tverrsnitt på 128 kvadrat inches.

3 Multipliser karmen lengden av sin tverrsnittsareal for å finne volumet i cubic inches.

Eksempel: Overliggeren som måler 24 inches i lengde, med et tverrsnittsareal på 128 kvadrat inches, vil ha et volum på 3.072 kubikk inches.

4 Dele volumet beregnet i trinn 3 ved 144 for å finne den totale volum av bærebjelken i kubikkfot.

Eksempel: Den overligger med et volum på 3.072 kubikk inches, dividert med 144, vil ha et totalt volum på 21,3 kubikkfot.