Hvordan beregne internrente bruk av Excel

Internrente, nyttig informasjon når du velger investeringer, er en økonomisk beregning som er forenklet av Microsoft Excel. For å finne det, sammenligne deg de positive og negative kontantstrømmer fra en foreslått investering og finne en rente som viser investeringens forventede avkastning. Selv om det er kompliserte formler for å finne den internrente, er det mye lettere å la Excel gjøre regnestykket.

Bruksanvisning

1 Gjør din investering lekser. Du må vite hvor mye du skal investere, enten det er en engangs investering eller en serie av investeringer. Disse kalles verdier.

2 Beregn avkastningen på investeringen. Hvis det ikke er garantert avkastning på investeringen din, må du anslå hvor mye renter du vil tjene. Dette kalles gjetning.

3 Åpne Excel og lage et regneark. Skriv inn de verdiene du investerer i en kolonne. Du kommer inn i gjetning for denne investeringen i cellen rett under de verdiene du har angitt.

4 Bestem din internrente ved å skrive inn følgende formel i neste celle ned: [= IRR] (velg cellene som inneholder dine verdier, velger du cellen som inneholder din gjetning). Det vil se omtrent slik ut [= IRR (D4: D9, D10)].

5 Trykk Enter-tasten for å la Excel gjøre sitt arbeid.

Hint

  • Ved beregning av internrente i Excel, er det gjetning ikke nødvendig. Du kan bare skrive inn verdiene og la maskinen gjøre regnestykket. Hvis du gjorde dette, ville formelen i eksempelet ovenfor lese: [= IRR (D4: D9)].