Hvordan beregner jeg en IP båndbredde?

Hvordan beregner jeg en IP båndbredde?


En IP-adresse er den spesifikke adresse som identifiserer plasseringen av en bestemt datamaskin. Båndbredde beskriver mengden av data som kan overføres i en viss tid eller hastigheten av forbindelsen til Internett. Til riktig beregne båndbredden til en bestemt IP, blir en tilkoblingshastighet test utført. Denne enkle testen viser den faktiske opplasting og nedlasting hastigheter hvor tilkoblingen til den aktuelle datamaskinen fungerer. Denne informasjonen er nyttig for å bestemme hvorvidt Internett-leverandøren leverer deg den hastigheten du kontrakt med dem.

Bruksanvisning

1 Åpne en nettleser.

2 Naviger til en elektronisk hastighetstest nettsted (se Ressurser).

3 Utfør hastighet test fra nettsiden. Velg den nærmeste serveren hvis gitt muligheten til å gjøre det. Avstanden til serveren fra din IP plassering vil påvirke resultatene.

4 Skriv ned resultatene av den maksimale opplasting og nedlasting båndbredde tilgjengelig.

5 Utfør testen med minst to andre steder (se Ressurser) og beregne den samlede gjennomsnitts opplasting og nedlasting hastigheter for mer nøyaktige resultater.

Hint

  • Kontroller alltid å se om din ISP har en båndbredde speed test nettsted. Sammenligne sine resultater til de oppnådde resultatene fra uavhengige nettsteder.