Hvordan beregner jeg Strømforbruk ved datamaskinen for en strømforsyning?

Hvordan beregner jeg Strømforbruk ved datamaskinen for en strømforsyning?


En datamaskin strømforsyning trekker vekselstrøm (AC) fra en elektrisk strømkilde som en stikkontakt og konverterer den til regulert likespenning (DC) på bestemte spenninger for å tilfredsstille datamaskinens generelle kraftbehov. Når en ny datamaskin er bygget fra bunnen av eller en mislykket strømforsyning må byttes på en eksisterende datamaskin, må systemet byggmester installere en strømforsyning som vil være tilstrekkelig for datamaskinen. Du kan beregne den nødvendige rating for en datamaskinens strømforsyning som en funksjon av strømforbruket til enkeltkomponenter.

Bruksanvisning

1 Bestem kraftbehov (målt i watt) av de elektriske komponentene i datamaskinen ved å forske spesifikasjonene utgitt av produsenten av hver komponent. Inkluder følgende komponenter i dette regnestykket: prosessor (CPU), grafikkort, optisk (CD / DVD) stasjonen, harddisker, kjølevifter, RAM (minne) moduler og innebygde skjermen (bare hvis det faktisk er integrert i datamaskin, som med en bærbar datamaskin).

2 Legg sammen kraftbehov av alle komponentene som ble bestemt i punkt 1 for å komme fram til en samlet effektbehov.

3 Legg 20 prosent til den totale effekten beregnet i trinn 2 ved å multiplisere dette beløpet med 1,2 for å komme fram til den minste wattstyrke for strømforsyningen. En strømforsyning kan overopphetes og mister effektivitet når operert ved sin grense; Derfor sikrer 20 prosent margin det vil fungere effektivt uten å overbelaste.

4 Installer strømforsyningen med lavest effekt som er lik eller større enn kraften budsjettet beregnet i trinn 3.