Hvordan bli kvitt av dataprogrammer på oppgavelinjen

Alle versjoner av Windows XP, Vista og 7 har en multifunksjonell oppgavelinjen. Oppgavelinjen har en funksjon som heter Quick Launch, som inneholder snarveier til spesifikke dataprogrammer. Ved å plassere programmer på oppgavelinjen Quick Launch-området, kan du få tilgang til dem uten å ha en snarvei på skrivebordet eller ved å klikke på Start-menyen. Hvis du ikke liker å ha programmer som vises på oppgavelinjen, kan du enkelt fjerne hurtigstartlinjen funksjonen.

Bruksanvisning

1 Høyreklikk på oppgavelinjen. Velg "Egenskaper" fra menyen som vises.

2 Velg fanen merket "Verktøylinjer". Scroll ned og fjern merket i boksen ved siden av "Quick Launch".

3 Klikk på "Apply" og deretter lukke dialogboksen. Programmene på oppgavelinjen vil bli fjernet.

Hint

  • Hvis du ønsker å kvitte seg med noen (men ikke alle) av programmer på oppgavelinjen, høyreklikker du på spesifikke programmet du vil fjerne. Klikk på "Slett" for å slette programmet fra oppgavelinjen; gjenta prosessen for hvert program du vil fjerne.
  • Programmet ikoner på oppgavelinjen er bare snarveier; fjerne snarveien vil ikke fjerne programmet fra datamaskinen. Hvis du ønsker å fjerne et program fra datamaskinen, åpner du Kontrollpanel og velg "Legg til eller fjern programmer". Finn den spesifikke program og velg "Avinstaller."