Hvordan bli kvitt en bakdør virus

Hvordan bli kvitt en bakdør virus


Backdoor virus er ondsinnet biter av programvare som invadere datamaskinen din og åpne skjulte tilgangspunkter som gjør at hackere å ytterligere utnytte datamaskinen. Gjennom disse tilgangspunkter, kalt "bakdører", mer ondsinnet programvare kan lastes ned til datamaskinen og personlige opplysninger kan samles og sendes ut for hackere å bruke.

Bruksanvisning

1 Start datamaskinen i sikkermodus, noe som vil gjøre datamaskinen laste operativsystemet uten noen ekstra eller unødvendige drivere. Dette gjør det lettere å fjerne virus fra datamaskinen. For å starte datamaskinen i sikkermodus, starter den og trykke på "F8" tasten under oppstartprosessen. Velg "Sikkermodus med nettverk" fra oppstartsmenyen, og vent til Windows å laste.

2 Start antivirusprogrammet og bruke den til å kjøre et komplett system scan på datamaskinen din. Hvis du ikke allerede har et antivirusprogram installert på datamaskinen, kan du bruke en gratis online antivirus scanner fra et selskap som Symantec eller ESET. Disse virusprogrammer kjøres i nettleseren din og lar deg skanne datamaskinen uten å installere noe programvare. Bruk fjerning funksjonen i din antivirus skanner og fjerne eventuelle bakdør virus som er funnet på din datamaskin.

3 Start datamaskinen på nytt etter at du er ferdig med å fjerne eventuelle bakdør virusinfeksjoner og la den starte normalt. Utfør en andre virus scan når Windows laster opp og bekrefte at alle bakdør virus ble fjernet fra datamaskinen.