Hvordan bruke 3D Studio Max

3D Studio Max er et verktøy som gjør det mulig for digitale kunstnere til å lage animasjoner. Ved hjelp av 3D Studio Max, kan du håndtere ethvert stadium av animasjon skapelse, fra etableringen av en modell av en hvilken som helst objekt tenkelig, for å flytte den modellen gjennom en scene. I prosessen kan du bruke en rekke teksturer sammen med komplekse belysning til modellen for et mer realistisk utseende.

Bruksanvisning

1 Lag en dreiebok av animasjon idé. Ved hjelp av en serie med bokser på et stykke papir, trekke ut viktige øyeblikk i animasjonen. Inkluder modellene som brukes i animasjonen, slik som mennesker og gjenstander, har også den aktiviteten som finner sted under animasjonen.

2 Opprett modeller for bruk i animasjonen ved hjelp av modelleringsverktøy som inngår i 3D Studio Max.

3 Bruk boksen modellering. Velg en visningsvinduet i programmet, slik som "Top" visning ved å høyreklikke på vinduet. Velg fanen til høyre for vinduene som har en ball på den for å åpne "Standard Primitives" panel. Klikk på boksen merket "Box", og deretter tegne en boks i visningsvinduet ved å klikke i vinduet, og dra musen til ønsket form. Høyreklikk på boksen for å åpne Endre menyen. Velg "polygoner" i den nye menyen for å endre boksen i flere bevegelige punkter. Velg et punkt ved hjelp av musen og flytte den i alle retninger for å endre formen på boksen. Gjenta prosessen bruker noen form for å lage komplekse modeller.

4 Påfør et materiale til din modell for å legge til farge og tekstur. Materialer er teksturer av objekter som for eksempel murstein, gull eller krom som man plasserer på overflaten av en modell for å lage en hud på den modell som gjør modellen ser ut til å være laget av dette materialet. Klikk på "Renderer" -menyen øverst i programmet og deretter bla nedover og velg "Material Editor" for å åpne Material Editor vinduet. Klikk på fanen i editoren merket "Standard" for å velge en av standard 3D Studio Max materialer. Velg et materiale fra "Maler" -kategorien. Klikk på kula i Material Editor som har skiftet farge til din valgte materialet farge, og klikk deretter på modellen i synsfeltet. Velg "Tilordne til Object" for å bruke materialet til din modell.

5 Påfør en enkel lys til scene ved å klikke på fanen til høyre som ser ut som en lampe. Velg "Target Direct" og klikk på et område av ditt syn port for å plassere lyset. Velg lyset retning ved å bevege musen i den retningen du vil at lyset til å skinne og klikk med musen for å plassere lyset.

6 Animere scene ved å klikke på høyre pil i rammen telleren som viser 0/100 på bunnen av visningsportene for å fremme animasjonen en ramme. Flytt modellen litt i alle retninger for å gi animasjon. Gjenta denne fremgangs fremme og bevege modellen for å skape en sammenhengende animasjon. Trykk på play-knappen på bunnen av programmet skjermen for å spille gjennom animasjon for å lete etter justering behov.

7 Gjengi scenen for å lage en fil av sekvensen du bygd på tidligere stadier. Velg "Rendering" -menyen fra toppen av skjermen, og deretter bla nedover og velg "Render" for å åpne Render Scene "verktøykasse. Velg" Render "-knappen nederst for å lage et vindu med det ferdige scene. Lagre scene ved å velge "File" -menyen og deretter bla nedover og velg "Lagre".

Hint

  • Legg til flere modeller å legge kompleksiteten til scenen.
  • Jo flere sceneelementer lagt til, jo mer tid det vil ta for 3D Studio Max å gjengi scenen.