Hvordan bruke Acrobat Reader

Hvordan bruke Acrobat Reader


Adobe Acrobat Reader er et gratis program som kan vise og skrive ut Portable Document Format (PDF) filer. PDF er basert på en åpen standard, noe som betyr at hvem som helst kan utvikle applikasjoner for å bruke PDF-dokumenter. Som i 2010, er det over 250 millioner PDF-dokumenter på internett tilgjengelig for visning med Adobe Acrobat Reader.

Bruksanvisning

1 Velg "Open" fra Fil-menyen. Den "Files of Type" alternativet nederst i vinduet er satt til PDF som standard. Dobbeltklikk på filen du ønsker å åpne.

2 Klikk på "Skriv ut" ikonet i venstre hjørne av dokumentet menyen for å åpne "Print Options" -vinduet. Velg å skrive ut hele dokumentet eller et utvalg av sider ved å endre alternativene i "Print Range" -delen.

3 Klikk på den blå horisontal pil på menylinjen for å bla gjennom dokumentet. Du kan også skrive inn et sidenummer i boksen til høyre for pilen for å hoppe til en bestemt side.

4 Høyreklikk det åpne dokumentet og velg "Hand Tool" fra rullegardinlisten. Med "Hand Tool", kan du flytte dokumentet opp eller ned ved å holde museknappen og dra opp eller ned.

5 Høyreklikk på dokumentet og velg "Marquee Zoom" fra menyen for å aktivere zoom verktøyet. Coom i dokumentet ved hjelp av venstre museknapp. For å zoome ut, hold "Ctrl" -tasten ned en klikk på venstre museknapp.

6 Skriv inn et ord eller en setning i søkeboksen på verktøylinjen og trykk "Enter" for å skanne dokumentet for teksten. Adobe Reader vil bla til side eller sider som inneholder uttrykket og markere teksten. Bruk pilene på siden av søkeboksen for å finne neste eller forrige forekomst av søketeksten.