Hvordan bruke en bærbar harddisk i en stasjonær

Den enkleste måten å bruke en bærbar harddisk i en stasjonær datamaskin er via en USB-kabinett. Dette kabinettet er en ekstern sak der du sikre din bærbare harddisken og koble den til en USB-port på din stasjonære datamaskin. Siden en strømkilde er nødvendig å operere den bærbare harddisken, er en annen USB-tilkobling vanligvis å levere strøm til kabinettet. Når strøm og kabinettet er tilkoblet, vil du kunne få tilgang til den bærbare harddisken akkurat som enhver annen ekstern harddisk.

Bruksanvisning

1 Fjern harddisken fra den bærbare datamaskinen. Åpne dekselet til stasjonen, med en skrutrekker og skyv stasjonen ut. Hvis det er nødvendig for din modell laptop, fjerne skruene før du skyver stasjonen ut. Hvis stasjonen er i en vugge, fjerne holderen med en skrutrekker i tillegg.

2 Monter stasjonen i kabinettet. Alle modeller av kabinetter er forskjellige, så sørg for at du har en som er kompatibel for den bærbare harddisken, eller at du kjøper en som er kompatibel med flere typer. Fest stasjonen på plass med festeskruene som følger med kabinettet.

3 Koble USB-tilkoblinger for kjøring tilgang og for strømforsyningen. På grunn av ledningene på noen modeller kan disse to USB-forbindelser har til å være relativt nær hverandre. Noen modeller kan ha AC adapter, snarere enn USB strømforsyninger. I så fall vil du også trenge en stikkontakt i nærheten.

4 Åpne "Min datamaskin" på din Windows-basert PC, eller tilsvarende filutforskeren, for andre operativsystemer. USB-tilkoblinger for driv vedlegg er "plug-n-play", så bør du se en ny harddisk i filutforskeren. Linux-brukere kan ha til å "montere" den nye stasjonen for å få tilgang til det. Åpne den nye stasjonen for å få tilgang til data som er lagret på det akkurat som du ville gjort en hvilken som helst ekstern lagringsenhet.

Hint

  • Ikke overfør harddisken fra den bærbare datamaskinen til kabinettet i et område hvor statisk oppbygging er sannsynlig. En statisk utladning kan skade harddisken eller data den inneholder.