Hvordan bruke en bærbar harddisk kabinett

Hvordan bruke en bærbar harddisk kabinett


En harddisk kabinett er en ekstern enhet som lar deg få tilgang til og bruke harddisker som ikke er installert på datamaskinen. Noen kabinetter er laget for bruk med 2,5 "bærbare harddisker, slik at de kan brukes med enten en bærbar eller stasjonær datamaskin., Avhengig av hvilken modell som brukes, gjør at en bærbar PC kabinett du kan koble en bærbar harddisk til datamaskinen via en USB- , FireWire eller ekstern SATA-tilkobling.

Bruksanvisning

1 Åpne harddisk kabinett saken. Avhengig av den spesifikke modellen som brukes, kan tilfelle holdes sammen med et klips, en skrue eller en annen låsemekanisme.

2 Rett inn data og strømuttak på harddisken til portene på kabinettet. Trykk de to komponentene sammen. Lukk dekselet på kabinettet.

3 Sett kabinettet datakabelen inn i den aktuelle dataporten på kabinettet. USB, FireWire og ekstern SATA kabler bruke forskjellige porter, så sørg for at du bruker riktig kabel for din kabinett.

4 Koble den andre enden av datakabelen inn i en USB, FireWire eller eSATA-port på datamaskinen. Vent mens operativsystemet gjenkjenner stasjonen som en ekstern lagringsenhet og installerer nødvendige drivere. Når driverinstallasjonen er fullført, kan du bruke den bærbare harddisken i kabinettet som du ville enhver annen harddisk på datamaskinen.

5 Koble kabinettet datakabelen fra datamaskinen når du ønsker å ta ut harddisken. Du trenger ikke å fjerne den bærbare harddisken ut av kabinettet.

Hint

  • Du kan formatere den bærbare harddisken inne i kabinettet på samme måte som du ville formatere en intern harddisk.
  • Kjøp en bærbar harddisk kabinett som er kompatibel med stasjonen du ønsker å legge i det. SATA-harddisker vil ikke fungere med PATA harddisk kabinetter, og vice versa.