Hvordan bruke en datamaskin og operativsystem

Hvordan bruke en datamaskin og operativsystem


Ved hjelp av en datamaskin kan være skremmende i starten, spesielt hvis du bruker en datamaskin for første gang. Men som alt annet, når du lærer det grunnleggende det vil oppmuntre deg til å ønske å lære mer og få det beste ut av maskinen din. Datamaskiner kan gi mye glede og gjennomføring, samt påskynde daglige oppgaver. I moderne tid, datamaskiner er en viktig del av vår hverdag, og ingen hjem bør være uten en. Ved hjelp av en datamaskin er et spørsmål om praksis, og grunnleggende bruk av filbehandleren.

Bruksanvisning

Generelt maskinbruk

1 Logg inn på datamaskinen og åpne programmer fra "Start" -knappen. Programmene du trenger for å gjøre ditt arbeid eller andre interesser alle vises i listen over tilgjengelige programmer på startmenyen.

2 Gjør deg kjent med operativsystemets filbehandler program. Når det gjelder Windows, er denne Windows Explorer. Linux-systemer har en tendens til å bruke Gnome filbehandling, men andre eksisterer. Bruk alltid standard filbehandler i første omgang.

3 Øv ved hjelp av musen og tastaturet ved å velge elementer og vinduer. Prøv venstreklikke, høyreklikke og midtre museknapp for å se hva den kan gjøre.

4 Se på hjelp-seksjonen og se informasjonen om grunnleggende bruk av datamaskinen og eventuelle "komme i gang" dokumenter du har for hånden hvis computing er nytt for deg.

5 Prøv ut noen programmer, inkludert spill, produktivitetsverktøy og andre programmer. Du vil lære mer om alle disse programmene ved å bruke dem på en jevnlig basis.

Filbehandling

6 Kopiere filer fra en katalog til en annen ved hjelp av musen. Åpne katalogen du vil kopiere fra, og mappen du ønsker å kopiere til. Dra filer ved hjelp av musen fra kilden til målet katalogen.

7 Flytte filer fra en katalog til en annen. Klikk på en enkelt fil med venstre museknapp eller en gruppe filer ved å kombinere "kontroll" (for intermitterende filene i listen) eller "shift" (for liste over filer sammen i en blokk) nøkkel med musen til venstre klikk. Høyreklikk og velg "cut" fra kontekstmenyen. Gå til målkatalogen og klikk "Lim inn."

8 Slett filer ved å klikke på hver fil, eller grupper av filer ved å kombinere "kontroll" -tasten eller "shift" -tasten for å velge flere filer midlertidig eller synlig i en hel gruppe. Høyreklikk og "delete" fra kontekstmenyen.