Hvordan bruke en datamaskin som en digital TV-opptaker

Digital Video Recorders (DVR), som lar deg ta opp TV-programmer og se dem senere, har vært populær blant forbrukerne siden innføringen av TiVo i 1999. Mens TiVo-tjenesten er godt ansett, koster en TiVo enhet mer enn $ 100 og bærer en månedlig abonnementsavgift. Heldigvis kan du bruke en datamaskin som en DVR for en lav oppstart kostnader og uten abonnementsavgift.

Bruksanvisning

1 Installer TV-tuner. Hvis du bruker en USB-tuner, bare å plugge den inn og vente på at Windows skal fortelle deg det er klar. Hvis du bruker et PCI-kort, følger produsentens instruksjoner for installasjon av ny maskinvare.

2 Koble kabel, satellitt eller antennekabelen til TV-tuner. Koble datamaskinen til TVen med HDMI eller DVI-kabel hvis du har tenkt å se den innspilte videoen på TV i stedet for på datamaskinen - hvis datamaskinen ikke godtar disse kabeltyper, må du kjøpe en separat adapter å se på TV.

3 Klikk på "Start" -menyen og åpne Windows Media Center. Velg "Live TV Setup" under "TV". Følg instruksjonene - du trenger ikke å oppgi ditt postnummer og godtar noen lisenser - og vent til Windows Media Center til å undersøke dine TV-signaler.

4 Sett opp TV-signalet manuelt hvis Windows Media Center ikke automatisk oppdage det.

5 Gå tilbake til hoved Windows Media Center-skjermen. Klikk på "Live TV" under "TV" for å sikre at du mottar et TV-signal. Du er nå satt opp for å pause og ta opp live TV. For å starte eller planlegge opptak, trykker du bare på den røde prikken på bunnen av skjermen eller klikk på "guide" under "TV" og klikk på programmet du vil ta opp.

6 Prøv å ta opp et show du ikke bryr seg om først å finne ut om datamaskinen kan multitaske under innspilling. Hvis bildekvaliteten er lav eller hvis lyd og video er ute av sync, må du la datamaskinen alene mens du spiller inn eller sette opp en avlagt datamaskin som DVR stedet, gjenta trinn 1 til 5.

Hint

  • Mens Windows Media Center er sannsynligvis allerede er installert på datamaskinen, og er en perfekt gjennomførbar alternativ for å bruke datamaskinen som en DVR, kan andre programmer gjør det samme. De tilbyr også mer funksjonalitet for avanserte brukere. Deres eneste ulempen er at de legger til din første oppstart kostnader. Programmer i denne kategorien omfatter SageTV Media Center og SnapStream er Beyond TV.
  • I motsetning til TiVo, må datamaskinen være slått på for å fungere som en DVR. Hvis datamaskinen ikke er på, vil du gå glipp registrerer dine viser.