Hvordan bruke en datamaskin Trygg

Hvordan bruke en datamaskin Trygg


En datamaskin kan være et kraftig verktøy for læring, en plattform for utfordrende spill, et stykke av kommersielt utstyr, et virtuelt filmstudio, personlig stereoanlegg og mye mer. Fordi prisen på datamaskiner har kommet ned så mye, mange tar for gitt bare hva et kraftig system de har. En datamaskin har imidlertid også flere sikkerhetsproblemer på ulike nivåer som kan føre til sikkerhetsproblemer. Å sette noen tenkte i hvordan du bruker en datamaskin på forhånd vil bidra til å redusere mange av de sikkerhetsmessige bekymringer.

Bruksanvisning

1 Vær forsiktig med elektriske problemer. Alle datamaskiner bruker elektrisitet og en strømforsyning for å konvertere din husstand strøm til en likestrøm. Ikke åpne strømforsyningen eller prøve å reparere den. Skift den hvis det går dårlig - og bare gjøre dette selv hvis du vet hva du gjør. Bruk en ny overspenningsvern for å beskytte mot overspenning og andre elektriske problemer. Vurder å bruke en UPS, som står for avbruddsfri strømforsyning. I tilfelle strømbrudd, vil datamaskinen holde på og tillater deg å avslutte den trygt etter å lagre arbeidet ditt.

Ikke holde mat og drikke der det kan søles på eller inne i en datamaskin eller dets plugger.

2 Unngå virus som kan skade datamaskinen eller stjele din personlige informasjon. Du bør installere brannmur og antivirus-programvare. Denne programvaren kan kjøpes fra hvilken som helst datamaskin forhandler, og vil bidra til å forhindre uønsket tilgang til datamaskinen din. AVG og McAfee er to vanlige antivirusprogrammer. Disse programmene kan stoppe deg fra å laste ned virus på websider og e-post, og vil skanne datamaskinen for eksisterende virus og fjerne dem. Selv med riktig programvare, bør du likevel unngå å åpne e-postvedlegg fra fremmede. Du bør også unngå nettsteder som ønsker å installere programmer på datamaskinen. Zonealarm er en populær gratis brannmur program. Brannmurprogramvare vil la deg velge hva har tilgang til datamaskinen din og hva slags tilgang datamaskinen har til Internett.

3 Plasser datamaskinen i et område som er behagelig å bruke, og som ikke er for varmt eller i nærheten av kjemikalier eller vann som kan skade den. Du må plassere datamaskinen, slik at du kan se skjermen rett fram og slik at du kan utvide armene komfortabelt å skrive. Hvis du setter datamaskinen der det er vanskelig å se, eller du må se opp, kan du skade dine øyne, nakke, rygg eller armmusklene. Det er godt å sette maskinen på et skrivebord der du kan sette en stol og deretter sitte rett foran skjermen.