Hvordan bruke en DD å klone en disk

Hvordan bruke en DD å klone en disk


Den "dd" kommandoen brukes med Unix og Linux operativsystem for å lage en bit-for-bit kopi av en disk. Disken kopiert kan være en harddisk, en CD eller en DVD. Kopien vil være nøyaktig den samme som den originale disken. Du kan kopiere en harddisk til en annen harddisk av samme størrelse eller til en større stasjon. Du kan også bruke "dd" kommandoen for å skape et bilde av disken som finnes på harddisken, som kan brukes som en sikkerhetskopi.

Bruksanvisning

1 Åpne et terminalvindu eller logge på en terminalsesjon.

2 Skriv inn kommandoen "mount" for å avgjøre enhetsnavn på disken du ønsker å klone og sekundær disk som du ønsker å kopiere det de. Navnene på de platene vil være noe sånt som "/ dev / sda" og "/ dev / sdb."

3 Skriv inn kommandoen "dd if = / dev / sda of = / dev / sdb" (uten anførselstegn) til direkte klone en disk på den andre. (Erstatt "/ dev / sda" og "/ dev / sdb" med enhetsnavn som du finner i trinn to.)

4 Skriv inn kommandoen "dd if = / dev / sda of = ~ / disk1.img" for å lage en disk image av den opprinnelige platen. (Erstatt "/ dev / sda" med navnet på enheten av den opprinnelige disken. Erstatt "disk1" med navnet som du ønsker å gi diskbildefilen.)

Hint

  • Vær veldig forsiktig med å bruke riktig disk navn. Hvis du bytte disken navn (dvs. hvis du bruker den sekundære disken navn som "kopien fra" disk), vil du slette all informasjon på den opprinnelige disken.