Hvordan bruke en intern Laptop harddisk Eksternt

Bærbare datamaskiner er svært kompakte og tett integrerte deler av teknologien. Når en intern komponent bryter det kan være vanskelig å reparere hjemme. Heldigvis hvis harddisken er fortsatt funksjonell, kan den fjernes fra den bærbare datamaskinen og omdannet til en ekstern harddisk. Dette gjør at data kan nås av de fleste andre datamaskiner og harddisken som skal brukes som en mobil lagringsenhet. For å gjøre overgangen fra en intern til en ekstern harddisk trenger du en spesiell enhet som kalles en harddisk kabinett.

Bruksanvisning

1 Kjøp en harddisk kabinett som er kompatibel med den bærbare harddisken. Kabinettet må støtte 2,5 tommers disker, på størrelse med en bærbar stasjon, og bruke riktig grensesnitt, enten IDE eller SATA. Gjerder kan finnes i de fleste databutikker.

2 Slå av den bærbare datamaskinen, koble fra batteriet og fjerne det fra alle eksterne tilkoblinger. Snu laptop over og finn harddiskbrønnen. Det vil være enten på siden eller på undersiden av den bærbare datamaskinen. Se etter merket "HDD" eller et lite ikon av en harddisk stensilert i nærheten av bukten. Hvis du ikke klarer å finne stasjon, må du referere til den bærbare dokumentasjon.

3 Fjern skruene som fester bukten lukket. Harddiskplasser plassert på siden av den bærbare datamaskinen vanligvis har to skruer på undersiden. Når de to skruene blir fjernet stasjonen skal gli rett ut. En harddiskbrønnen på undersiden av den bærbare datamaskinen vil ha enten to eller fire skruene som fester det stengt. Når fjorden er åpen, skyv den bærbare bort fra kontakten før du løfter den ut.

4 Installer harddisken inn i kabinettet. Skyv laptop på kontakten rett på, ikke på skrå. Når den bærbare datamaskinen er tilkoblet og sitter inne i kabinettet, passer kabinettet sak sammen igjen. Noen kabinetter tillate en kjøretur for å bli droppet inn i et spor, slik at det kan legges til eller fjernes på fly. Disse fungerer best for midlertidig tilgjengelighet, men er ikke like pålitelig for en langsiktig forbindelse.

5 Slå på datamaskinen og la operativsystemet lastes. Når den er fullastet koble kabinettet til datamaskinen. Harddisken vil automatisk bli oppdaget og er nå tilgjengelig akkurat som alle andre stasjonen på datamaskinen.

Hint

  • Hvis du ikke vet det riktige grensesnittet for harddisken, må du fjerne harddisken fra den bærbare datamaskinen først. Grensesnittet typen er ofte trykt på etiketten. IDE, EIDE og PATA er alle det samme grensesnittet type med forskjellige navn; ellers stasjonen er en SATA type. Du kan også se på grensesnittet i seg selv. Hvis kontakten er to rader med små pins kontakten er IDE, hvis det er flatt og svart, er koblingen SATA.