Hvordan bruke en krysset kabel

Crossover-kabler gir en nettverksforbindelse mellom to lignende enheter, for eksempel datamaskin til datamaskin eller switch til router. Det er viktig for denne type tilkobling du har en kabel som er laget for dette programmet. En crossover-kabel ser ut som en Ethernet-kabel, og kan lett forveksles. Ledningene er imidlertid justert forskjellig i krysset kabel. Ingen annen spesiell maskinvare er nødvendig for å bruke krysset kabel. Et vanlig program for denne type kabel kobler to datamaskiner for direkte filoverføring.

Bruksanvisning

1 Slå av begge enheter som du kobler. Hvis du bruker en datamaskin, være sikker på at det er stengt helt ned, og ikke bare i hvilemodus.

2 Fest crossover-kabelen til en nettverksenhet. Forbindelsen vil være på samme sted du ville gjøre en Ethernet-tilkobling til enheten.

3 Gjenta prosessen med å feste kabelen til den andre enheten. Det spiller ingen rolle hvilken rekkefølge du kobler til kabelen.

4 Slå på nettverksenheter, ett om gangen. Pass på at den første enheten er helt opp før du slår på den andre.

5 Når du kobler to datamaskiner, bør du se sammenhengen under "Mine nettverkssteder".

Hint

  • Pass på når du kobler to datamaskiner du har nettverket eller arbeidsgruppen satt opp på begge før du gjør crossover-kabel.
  • Vær sikker på at kabelen er spesielt merket for en crossover-tilkobling.