Hvordan bruke en RAR-fil

RAR refererer til en type komprimering som brukes av WinRAR, en filbehandlingsverktøyet av RAR Lab. En komprimert fil er egentlig en form for "glidelås" eller "pakket" element. Komprimering brukes vanligvis med et stort antall filer eller bunke innhold eller etter en fil som er for stor til å enkelt sende festet til en e ellers aksje. Dette alternativet er nyttig for å redusere en fil samlede størrelse eller dele en stor mengde beleilig mellom datamaskiner.

Bruksanvisning

1 Skaff WinRAR, den offisielle program for administrasjon og bruk av RAR-relaterte filer.

2 Installer programmet til datamaskinen din med alle standardvalgene. Når den er installert, er alle RAR filer på datamaskinen din automatisk knyttet til programmet.

3 Dobbeltklikk på en RAR-fil for å starte den med WinRAR; gjør dette automatisk viser alle tilgjengelige elementer i den.

4 Dobbeltklikk på et enkelt element for å starte den direkte fra WinRAR programmet.

5 Bruk "Extract To" ikonet fra programmets hovedgrensesnittet hvis du ønsker å dekomprimere RAR fil arkiverte elementer. Input målkatalogen inn i "Destination Path" feltet, og klikk "OK" for å initialisere filen utvinning veiviseren.

6 Avslutt WinRAR programmet og bla gjennom etter mappen som alle arkiverte elementene ble hentet. Som et resultat av å være "pakket", alle elementer er nå uavhengig av RAR-fil som tidligere ble brukt og kan lagres individuelt på datamaskinen.

Hint

  • Å lansere et sett av flere komprimerte filer i en gitt katalog, starter det første bindet, som bærer RAR forlengelse som en del av filnavnet.