Hvordan bruke en Sata HD i en eldre Pata Laptop

Hvordan bruke en Sata HD i en eldre Pata Laptop


De fleste nyere bærbare datamaskiner bruker HD (harddisk) teknologi som kalles SATA (Serial AT Attachment) som ikke er forenlig med den type harddisker som brukes i noen eldre bærbare datamaskiner, som er PATA (Parallell AT Attachment). PATA-disker blir noen ganger kalt IDE eller PATA / IDE-harddisker. I noen få enkle trinn, kan du koble en SATA HD til en bærbar PC som bruker PATA bruker tilpasse maskinvare som er enkel å installere.

Bruksanvisning

1 Inspiser maskinen etter tilgjengelige kontakter eller kortspor som kan huse en SATA-harddisk adapter. Typer kontakter tilgjengelig for adaptere PCMIA, Cardbus, USB og Firewire.

2 Forbered datamaskinen til å gjenkjenne SATA adapter. Se i manualen til din modell av SATA adapter for å finne ut den anbefalte installasjonen sekvensen. Noen adaptere er umiddelbart oppdaget av datamaskinen, mens andre krever at du installerer driverprogramvaren først.

3 Plugg i adapteren. For PCMIA eller Cardbus SATA adaptere, finn det riktige minnekortsporet på den bærbare datamaskinen og koble kortet inn i sporet. For USB eller Firewire-adaptere, koble riktig datakabelen til adapteren og koble den til USB eller Firewire-kontakten på den bærbare datamaskinen. De fleste USB eller Firewire-adaptere kan drive seg fra datamaskinen, mens noen kan kreve en ekstra strømkilde fra en stikkontakt.

4 Koble SATA-stasjonen til adapteren. Noen adaptere har en dock som lar deg koble stasjonen rett inn i adapteren. Andre adaptere har en data plugg som kobles til SATA-kontaktene på stasjonen.

5 Finn din adapter-tilkoblede harddisken i datamaskinen din. Du må kanskje starte datamaskinen på nytt for å gjøre det gjenkjenne den nylig tilkoblede harddisken og adapter.

Hint

  • For å redusere risikoen for å skade harddisken komponenter, holde SATA-stasjonen i en antistatisk pose når den ikke er i bruk.