Hvordan bruke en SCSI-server harddisk på en PC

Selv om de to mest vanlige grensesnittmetoder for harddisker er IDE og SATA, det er en tredje type harddisk - SCSI (Small Computer System Interface). SCSI-stasjoner er mest brukt i store servere, men stasjonene kan enkelt tilpasses til å bruke med en "normal" datamaskin gjennom bruk av SCSI drivere. Drivere er programmer som følger med SCSI-harddisken som lærer datamaskinen hvordan å lese og skrive til stasjonen. Installere disse driverne krever at du installere maskinens operativsystem.

Bruksanvisning

1 Koble stasjonen til datamaskinen ved å koble SCSI-kabelen til baksiden av stasjonen og til SCSI-porten på datamaskinen.

2 Sett inn en USB-stasjon i datamaskinen, og sikkerhetskopiere viktige filer og mapper i tilfelle noe går galt under prosessen.

3 Sett inn Windows installasjons CD inn i datamaskinen.

4 Start PCen på nytt og trykker på en tast under oppstart for å laste fra CD.

5 Trykk på "F6" for å laste SCSI driveren når du blir bedt av installasjonsskjerm Windows.

6 Sett inn disken med SCSI drivere og velg stasjonsbokstaven som stedet å søke. Velg for eksempel "A" kjøring hvis disken er en diskett.

7 Velg stasjonsbokstaven til harddisken som Windows skal installeres.

8 Trykk "R" for å utføre en erstatningsreinstallering av Windows. Dette vil bevare eksisterende data mens konfigurere operativsystemet til å akseptere SCSI-stasjonen.