Hvordan bruke et modem for alle datamaskiner

Selv om du ikke kan bruke en bredbåndsmodem (DSL eller kabel) for flere datamaskiner samtidig, kan du koble modemet til en ruter. En ruter er en nettverksenhet som gjør det mulig å dele Internett-tilkoblingen fra et bredbåndsmodem med flere datamaskiner (og andre enheter). Det er ingen grense for hvor mange datamaskiner som du kan koble til en ruter, men resultatene vil bli dårligere dersom du bruker flere datamaskiner samtidig. De fleste rutere har minst to Ethernet-porter for kablet tilkobling.

Bruksanvisning

1 Trekk ut bredbåndsmodem og router fra sine AC strømuttak.

2 Koble den ene enden av Ethernet-kabelen inn i "internett / kabel / DSL (det kan være tittelen noe annet, men lignende)" porten på bredbåndsmodemet. Koble den andre enden av Ethernet-kabelen inn i "WAN / Internett" porten på baksiden av ruteren.

3 Plugg i bredbåndsmodemet i sin stikkontakten. Vent ett minutt for tilkobling til å stabilisere. Plugg i ruteren i sin stikkontakten. Vent ett minutt for tilkobling til å stabilisere.

4 Koble en Ethernet-kabel til hver datamaskin du ønsker å koble opp, og koble den andre enden av kabelen eller kablene inn i "Ethernet" porter på baksiden av ruteren. Bruk en nettleser (for eksempel Internet Explorer) for å teste tilkoblingen.