Hvordan bruke et webkamera som en IP-kamera

Hvordan bruke et webkamera som en IP-kamera


Du kan sette opp din egen IP-kamera ved hjelp av en eksisterende webkamera med riktig programvare og nettverkskonfigurasjon. Med mindre du kringkaste deg selv på Internett utsiden av en videokonferanse, vil du sannsynligvis planlegger å bruke en IP-kamera for sikkerhet eller overvåking. Mens du bruker et webkamera som et IP-kamera er kanskje ikke så robust eller praktisk som en lukket krets sikkerhetssystem, det kan du sjekke inn på videoen feed fra hvor som helst med en Internett-tilkobling.

Bruke datamaskinen

Datamaskinen bokstavelig talt kjører showet hvis du bruker et webkamera som et IP-kamera. Den webkameraet fungerer bare er å ta opp video og audio data: det er datamaskinen som kjører programmet til å tolke dataene og kringkaste det over Internett. Mens en dedikert IP-kamera er en selvforsynt enhet, kan datamaskinen / webcam kombinasjon være et rimelig alternativ for å få føttene våt i IP-kameraer. Imidlertid må datamaskinen være slått på hele tiden for webkameraet til å fungere, slik at du kan spare energikostnader ved å bytte til et eget system.

Velg programvaren

Et webkamera er bare et stykke maskinvare uten programvare. En typisk videokonferanser og direktemeldinger programmet kan arbeide for å sende en videofeed til en enkelt ekstern plassering, men det er egentlig ikke praktisk for langsiktig bruk. Programmer som Digi-Watcher, Yawcam, IP-kamera adapter, Deskshare og iSpy er alle laget for vedvarende IP-kamera streaming (se Ressurser). Hvert program fungerer litt annerledes, men fungerer for streaming en tilkoblet webkamera feed.

Konfigurasjon av DNS og ruting

IP-kameraet fôr er bare nyttig hvis du har tilgang til det: du trenger for å konfigurere DNS videresending og ruteren for å sikre at du kan finne og få tilgang til fôr. Du kan håndtere DNS videresending ved å sette opp en konto med en gratis DNS videresending, slik som Webhop (se Ressurser). Når du har konfigurert DNS videresending, koble til konfigurasjonsverktøyet for ruteren via datamaskinen og legge den dynamiske DNS-tjenesten kontoen til "Dynamic DNS" innstillinger. Oppsettprosessen kan kreve litt feilsøking, fordi de "Dynamic DNS" alternativer varierer avhengig av ruteren. Når den er konfigurert, kan du vise fôret via en nettleser med dynamisk DNS-adresse som URL.

Kablede og trådløse kamera alternativer

Hvordan og hvor du plasserer webcam avhenger av hvordan enheten kobles til datamaskinen. Noen webkameraer koble direkte til datamaskinen via en USB-tilkobling, mens andre koble til nettverket via Ethernet og Wi-Fi. Plasseringen av USB-tilkoblede kameraene er begrenset basert på kabelens lengde, men du kan legge til en utvidelse for å utvide dine muligheter. Ethernet-tilkoblede kameraene kan gå hvor som helst du kjøre en Ethernet-kabel og ikke krever en egen strømkabel, noe som kan gjøre det lettere å finne kameraet basert på ruteren stedet. Wi-Fi-kameraer som sendes over nettverket og bare trenger en strømtilkobling for å fungere, slik at de kan plasseres hvor som helst i nærheten av en stikkontakt.