Hvordan bruke Excel for fakturering

Hvordan bruke Excel for fakturering


Takket være de maler som er tilgjengelige fra Microsoft for Excel, er fakturering en lett oppgave. Dette gjelder spesielt hvis du bare gjøre noen få fakturaer per måned. Du kan spore informasjon for kunder i en enkelt bok, da programmet Excel for å sende ut fakturaene enten elektronisk eller skrive dem ut for vanlige utsendelser.

Et godt eksempel på når du skal bruke Excel for faktureringsformål er et enkelt lån til en venn eller nabo. Du kan enkelt spore betalinger og legge til interesse for et kontoutskriften for å hjelpe alle holde seg på sporet.

Bruksanvisning

1 Last ned en passende mal fra Microsofts nettsted. Det er hundrevis å velge mellom, og du kan enkelt tilpasse en ved å skrive inn informasjon. Du vil ønske å bruke navnet på virksomheten, adresse og kontaktinformasjon, slik at klienten kan kontakte deg enkelt.

2 Lagre malen til harddisken etter at du tilpasse den. På denne måten når du er klar til å sende en ny uttalelse, kan du enkelt fylle ut informasjonen før utstedelse uttalelsen.

3 Planlegg å sende ut fakturaene på samme dag hver måned. Dette vil hjelpe deg med å huske å gjøre fakturerings og hjelpe dine langsiktige kunder vet når du kan forvente din regning.

Hint

  • Når du lagrer en kontoutskriften, lagre uttalelsen under klientens navn og dato for å gjøre å finne uttalelsen lettere i fremtiden.
  • En kontoutskriften er forskjellig fra en faktura, ved at fakturaer utstedes én gang. Uttalelser vil vise et sett med alle avgifter og kreditter for en viss periode.
  • Når gjenbruk en mal, men sørg for å lagre filen under et nytt navn det øyeblikket du åpner den. Dette vil hindre deg fra uhell slette en tidligere kontoutskriften.