Hvordan bruke Excel for Prosjektledelse

Organisere flere arbeidsprosjekter kan bli et stort problem noen ganger. Å kunne holde oversikt over hva som må gjøres og som klient er en nødvendighet. For at du skal kunne fullføre disse arbeidsprosjekter, må du sette opp et enkelt system som vil tillate deg å øke produktiviteten nivå. Bruke regneark kan hjelpe i organisasjonen prosess. Med noen enkle tips, vil du snart lære å bruke Excel for prosjektledelse.

Bruksanvisning

1 Samle en liste over prosjektdata og skriv det inn i Excel. Du kan gjøre dette enkelt ved å skrive inn navnene på dine kunder, arbeidsprosjekter, og forfallsdatoer i ulike kolonner. Å gjøre dette kan hjelpe deg å holde alt i orden. Du trenger ikke å prøve og finne ut hva de skal gjøre videre. Alle dine prosjektdata vil være innenfor rekkevidde ved hjelp av ett program. Hvis du har en rekke prosjekter for hver klient, da også vurdere å opprette flere faner i Excel. Bare klikk på "ark" tappene nederst på siden, og deretter høyreklikke for å endre navn på kategorien. Skriv inn navnet på klienten i hver kategori, sammen med arbeidet prosjektet detaljer.

2 Spor tilgjengelige arbeidsprosjekter og skape organiserte rapporter fra dem. Du kan også følge opp på de siste endringene i arbeidsprosjekter. Ved å legge inn start- og sluttdatoer for hvert prosjekt, vil du være i stand til å raskt finne ut om du er i rute. Excel lar deg jobbe med flere kolonner i samme dokument. Dette vil tillate deg å plassere så mye nyttig arbeids data som trengs til et enkelt verktøy. Skrive ut genererte rapportene kan gjøres ved å klikke på utskriftsikonet i programmet.

3 Samarbeid med andre medlemmer av teamet ved å dele dataene legges inn i Excel regneark. Du vil være i stand til å forbedre den generelle fokus for prosjekt dine mål. Det kan også bidra til å øke produktivitetsnivået av hele laget. I stedet for avhengig av telefonsamtaler eller e-post for å dele ideer, alle kan logge inn i en nettside som inneholder dette prosjektledelse arket og gjøre de nødvendige endringene.

4 Administrere produktkostnader for prosjektet ved hjelp av Excel. Du kan enkelt holde oversikt over hvor mye penger som blir mottatt eller brukt for et bestemt prosjekt. Skriv beløpene inn i Excel regneark og lage reisekostnader ved behov. Prosjektkostnadene vil holde seg på sporet og under et våkent øye ved hjelp av Excel som et organiseringsverktøy. Det vil ikke være noen uventede økonomiske overraskelser så lenge du skriver inn alle de nødvendige data og holde det oppdatert jevnlig.

Hint

  • Alltid holde oppdatert informasjon i Excel regneark.